Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ο ουρανός δεν έχει σύνορα, της Addison Amanda




Αυτή είναι η ιστορία ενός πουλιού που χωράει στην παλάμη του χεριού σου

και θα διασχίσει τον μισό κόσμο μέχρι να βρει ένα μέρος να κάνει τη φωλιά του.

Αυτή είναι η ιστορία ενός κοριτσιού από τη Βόρεια Αφρική, που φεύγει κάνοντας τον μισό γύρο του κόσμου μέχρι να βρει ένα μέρος ειρηνικό.

Αυτή είναι η ιστορία του Πουλιού. Αυτή είναι η ιστορία της Λεϊλά.

Αυτή είναι η ιστορία για την ευκαιρία που μπορεί να σου προσφέρει μια τυχαία συνάντηση και ένα μακρύ ταξίδι για  τον νέο σου τόπο.






Το πουλί που χωράει στην παλάμη των χεριών σου θα ξεκινήσει το ταξίδι του για το νότο. Θα περάσει από πολλές και διαφορετικές περιοχές και θα χαιρετήσει όλους τους φίλους που έχει κάνει μέχρι τώρα. Τον Άλφι στην Αγγλία, που έχει βγει στον κήπο, τον κορίτσι που βρίσκεται στην παραλία, μέχρι που θα φτάσει διψασμένο στην Λεϊλά. Μόνο που δεν θα τη βρει στο μέρος όπου την είχε πρωτοσυναντήσει καθώς η Λεϊλά και η οικογένειά της έχουν φύγει....

Ένα ποιητικό βιβλίο για το μεγάλο ταξίδι μετανάστευσης των πουλιών, για τις δυσκολίες που συναντούν, την καλοσύνη που δέχονται και την χαρά που σκορπούν. Σε παραλληλισμό με τα πουλιά, η συγγραφέας θέλοντας να μας μιλήσει και για τους μετανάστες
δεν ακολουθεί την πεπατημένη, μας δίνει στοιχεία για το ταξίδι της Λεϊλά με την οικογένειά της.

Δραστηριότητες:
- Κοιτάμε τους χάρτες που θα βρούμε στις πρώτες και τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου και μαθαίνουμε από ποιες χώρες πέρασε το πουλί.
- Ποια πουλιά μεταναστεύουν;
- Γιατί μεταναστεύουν τα πουλιά; Γιατί μεταναστεύουν οι άνθρωποι;
- Πώς αλλάζει το κλίμα καθώς το πουλί ταξιδεύει από το Βορρά στο Νότο;




Συγκινητικό και αισιόδοξο, με υπέροχη εικονογράφηση που μπορεί να δώσει αφορμές για πολλές προεκτάσεις, δράσεις και συζητήσεις.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Άγκυρα!

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου