Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Σέρλοκ Χολμς - Η οργάνωση των Κοκκινομάλληδων, από τις εκδόσεις Μίνωας!



Ο Σέρλοκ Χολμς και ο βοηθός του έχουν καιρό να βρεθούν, καθώς ο δεύτερος παντρεύτηκε πρόσφατα και έχουν αυξηθεί οι υποχρεώσεις του τόσο στο νέο του σπίτι όσο και στο ιατρείο του. Όμως σήμερα, ο Γουάτσον αποφάσισε να επισκεφθεί τον  διάσημος ντετέκτιβ. Και δεν θα μπορούσε να διαλέξει πιο κατάλληλη στιγμή μια και βρίσκει τον Χολμς στο γραφείο του με μια υποψήφια υπόθεση. Ακούγοντας την ιστορία από τον "πελάτη" τους, ο Χολμς αμέσως ένιωσε ότι αυτή η υπόθεση είναι κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνεται και αποφάσισε να την αναλάβει ζητώντας φυσικά τη βοήθεια του Γουάτσον! Ποια είναι αυτή η οργάνωση των Κοκκινομάλληδων και γιατί σταμάτησε η λειτουργία της απότομα;



 Από την πρώτη φορά που διαβάσαμε τις διασκευασμένες για παιδιά ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς από τις εκδόσεις Μίνωας  είχαμε ενθουσιαστεί και τις είχαμε ξεχωρίσει! Αυτό το βιβλίο με τίτλο "Η οργάνωση των Κοκκινομάλληδων", η πέμπτη ιστορία, είναι εξίσου ενδιαφέρουσα και στιγμή δεν θέλεις να την αφήσεις από τα χέρια σου.
Για άλλη μια φορά, ο αγαπημένος φίλος του Σέρλοκ Χολμς είναι ο αφηγητής της ιστορίας και της νέας υπόθεσης που από την αρχή κέντρισε το ενδιαφέρον του πανέξυπνου ντετέκτιβ. Μέσα από τις κλασικές, απλές αλλά καθόλου προβλέψιμες μεθόδους, θα λύσουν άλλο ένα μυστήριο και θα προλάβουν μια μεγάλης κλίμακας ληστεία.

Σε αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε και άλλες πτυχές και χαρίσματα που είχε ο Σερλοκ Χολμς. Όμως για παράδειγμα ήταν ενθουσιώδης ταλαντούχος βιολιστής αλλά και συνθέτης!

"Όλο το απόγευμα καθόταν απολύτως ευτυχής στην πλατεία του θεάτρου, κουνώντας ελαφρά τα λεπτά και μακριά του δάκτυλα στον ρυθμό της μουσικής. Το ευγενικό του χαμόγελο και τα ονειροπόλα μάτια του ήταν πολύ διαφορετικά από τα μάτια του πανέξυπνου ντετέκτιβ."



Οι ιστορίες αυτές είναι η αυθεντικές υποθέσεις που είχε γράψει ο Αρθουρ Κόναν Ντόιλ , αλλά έχουν υποστεί μια διασκευή για να μπορέσουν να γίνουν προσιτές σε παιδιά από 8χρ. Και η απόδοση που έχει γίνει είναι υπέροχη, μεταφέρει ακριβώς το στυλ του συγγραφέα, αυτό το λονδρέζικο ύφος που έχουμε συνηθίσει στα βιβλία του.
Υπέροχα βιβλία που θα καλλιεργήσουν το σποράκι της αναζήτησης των πρωτότυπων χωρίς καμιά αμφιβολία.
Αν θέλετε να δείτε περισσότερα αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες των βιβλίων μπορείτε να επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μίνωας.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου