Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Διαβάσαμε τα νέα βιβλία με τον Σέρλοκ Χολμς από τις εκδόσεις Μίνωας!



Μια απίθανη σειρά βιβλίων με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και έχουμε εντυπωσιαστεί! Ο λόγος; Δεν είναι ιστορίες καινούριες γραμμένες "καθαρά" για τους μικρούς αναγνώστες, αλλά οι αυθεντικές ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς, γραμμένες από τον 'Αρθουρ Κόναν Ντόιλ, προσαρμοσμένες για παιδιά από 8χρ.

Κυκλοφορούν γενικώς πολλά διασκευασμένα για παιδιά κείμενα, από σημαντικά έργα και συνήθως δεν μου αρέσουν. Έχουμε αγοράσει κατά καιρούς ένα ή δύο αλλά βρήκα την διασκευή πολύ φτωχή. Θεωρώ ότι τα κείμενα πρέπει να διαβάζονται σε όσο το δυνατόν πιο ακριβή μετάφραση γιατί διαφορετικά χάνουν τη μαγεία τους οι ιστορίες και το κείμενο υποβιβάζεται πολύ.



Εδώ τώρα έρχεται η διασκευή του Σέρλοκ Χολμς από τις εκδόσεις Μίνωας, σε μετάφραση από τη Χαρά Κατσαρή, να μας διαψεύσει εντελώς.
Διαβάζοντάς το γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι το κείμενο δεν έχει χάσει καθόλου το ύφος του Ντόιλ, και σε αντίθεση με αυτό που θα περιμέναμε δεν είναι καθόλου "φτωχό" σε έκφραση. Καταφέρνει άριστα να μας μεταφέρει στην Αγγλία κάμποσα χρόνια πίσω, την εποχή που ακόμη κάποιοι ευγενείς ζούσαν σε κάστρα, οι γυναίκες φορούσαν καπέλα με βέλος και οι άντρες ρεντιγκότα και γκέτες (αν δεν ξέρετε τι είναι οι ρεντιγκότες μην απογοητεύεστε... ούτε εμείς γνωρίζαμε μέχρι που διαβάσαμε την περιπέτεια του Χολμς "Η κορδέλα με τις βούλες" και το μάθαμε).




Αυτό το διάστημα κυκλοφόρησαν λοιπόν, το δύο νέα βιβλία της σειράς "Μυστικά και χαμένοι θησαυροί", και θα σας τα παρουσιάσουμε ευθύς αμέσως!



Η κορδέλα με τις βούλες

Η Τζούλια 2 εβδομάδες πριν το γάμο της πεθαίνει μυστηριωδώς. Η αδερφή της, η Έλεν, καταφθάνει στον Σέρλοκ Χολμς φοβισμένη καθώς ακούει κάτι περίεργους ήχους κάθε βράδυ, τους ίδιους που άκουσε και η αδερφή της πριν πεθάνει. Ο πανέξυπνος ντετέκτιβ μαζί με τον βοηθό του Δρ. Γουάτσον θα αναλάβουν δράση και θα πιάσουν τον ένοχο μέσα στην ίδια του την παγίδα!





Το γαλάζιο ρουμπίνι

Το γαλάζιο ρουμπίνι βρέθηκε στο λαιμό μιας χήνας στην άλλη άκρη της πόλης από το κατάστημα στο οποίο βρισκόταν αρχικά! Πώς μεταφέρθηκε εκεί; Θα καταφέρουν ο Χολμς και ο βοηθός του ο Γουάτσον να λύσουν το μυστήριο και να σώσουν τη ζωή ενός αθώου ανθρώπου;
Η ιστορίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες όπως ήταν αναμενόμενο μια και μιλάμε για τις αυθεντικές ιστορίες με τον Σέρλοκ Χολμς, και παρόλο που έχουν συμπτυχθεί αρκετά για να αρμόζουν στον ηλιακό target group, δεν χάνουν σε καμία περίπτωση τη συνοχή τους και την ομορφιά τους.

Υπέροχα βιβλία που θα τα αγαπήσουν οι μικροί βιβλιοφάγοι. Για να δείτε περισσότερα αλλά και να διαβάσετε ένα απόσπασμα μπείτε στο site των εκδόσεων Μίνωας.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου