Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... 21 Ηρωες του 1821, του Βασίλη Κουτσιαρή και του Γιάννη Διακομανώλη!



 Υπάρχουν πολλά βιβλία για τους ήρωες του 1821 και από το blog μας σας έχουμε παρουσιάσει αρκετά. Σήμερα θα σας δείξουμε άλλο ένα βιβλίο με παρόμοιο περιεχόμενο αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ξεχωριστό και θα σας πούμε ευθύς αμέσως γιατί αξίζει να το δείτε!





21 Ήρωες του 1821 ο τίτλος του, και το αγαπημένο δίδυμο Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης συνεχίζουν την όμορφη συνεργασία τους με θέμα κομμάτια της ιστορίας του τόπου μας. Όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο του πρόκειται για μια συλλογή πληροφοριών για 21 Έλληνες ήρωες και αγωνιστές που ξεχώρισαν αποκλειστικά στην επανάσταση του 1821. Το βιβλίο καταφέρνει να δώσει  στα παιδιά να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα γεγονότα του Αγώνα και να ανακαλύψουν νέα πτυχή της Ιστορίας τους Ελληνικού Έθνους!
Οι περισσότεροι πρωταγωνιστές αρκετά γνωστοί. Ονόματα όπως Ανδρούτσος, Καραϊσκάκης, Μαντώ Μαυρογένους, Μπουμπουλίνα, Αθανάσιος Διάκος, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Μιαούλης, Δημήτριος Παπανικολής, Νικηταράς, Κανάρης, Μακρυγιάννης, Μπότσαρης, Παλαιών Πατρών Γερμανός Γ',
Παπαφλέσας, Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης,  τους γνωρίζετε και πιθανότατα να έχετε διαβάσει αρκετά, όμως είναι και οι Εμμανουήλ Παπάς, Τζαβέλας, Πανουργιάς, Γεωργάκης Ολύμπιος, Πλαπούτας για τους οποίους ίσως είχατε ακούσει αλλά δεν είχατε συναντήσει σε παιδικά βιβλία!





Για κάθε ένα ήρωα δίνονται πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή τους και λίγα λόγια για την οικογένειά τους, τα παιδικά τους χρόνια και την πορεία τους προς τον Αγώνα. Σε ξεχωριστό σημείο διαβάζουμε κάποια γεγονότα που αξίζει να αναφερθούν, αλλά αυτό το σημείο που άρεσε πολύ σε εμάς ήταν το κομμάτι με τίτλο "ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ", όπου αναφέρεται μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα πληροφορία. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η εικονογράφηση από τον Δημήτρη Ευστρατιάδη με το πορτρέτο των ηρώων, που καταφέρει να μας δώσει την ένταση του χαρακτήρα τους αλλά και το πάθος τους!
Έξτρα μικρές, αλλά καθόλου ασήμαντες, πληροφορίες δίπλα στα πορτρέτα ολοκληρώνουν την παρουσίαση για το κάθε πρόσωπο, μια παρουσίαση ζωντανή, που καθόλου δεν μας κούρασε καθώς είναι περιεκτική και δεν πλατειάζει!

Εξαιρετικό εγχείρημα από τους δύο συγγραφείς, ένα βιβλίο που προτείνεται για παιδιά από 8χρ, και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε ένα απόσπασμα στο site των εκδόσεων Μίνωας!

Σας φιλώ!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου