Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Εβδομαδιαία βιβλιονέα!




Πολλά τα όμορφα και ενδιαφέροντα που διαβάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα! Μοναδική εφεύρεση το βιβλίο που σου δίνει 
σε ένα υπολογιστή πληροφορίες επιλέγοντας λέξεις ή φράσεις από τις σελίδες του, η φανταστική βιβλιοθήκη στην Κίνα, νέες κυκλοφορίες που ξεχωρίσαμε, ποια βιβλία διαβάσαμε, κρυφές ματιές στα εργαστήρια των συγγραφέων και τον εικονογράφων.

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά, και ξεκινάμε!






Blink!!! Συνδιάζοντας την τεχνολογία με το βιβλίο!!!
( από το Βοοk και Link)

πηγή

Ένα βιβλίο που είναι τυπωμένο με αγώγιμο μελάνι, και επιλέγοντας λέξεις ή φράσεις, μεταφέρονται οι εντολές και οι πληροφορίες στον πιο κοντινό υπολογιστή μέσω ενός κυκλώματος (που είναι ενσωματωμένο στο βιβλίο) χρησιμοποιώντας Bluetooth σύνδεση!

Έτσι ο αναγνώστης μπορεί να googlάρει τις λέξεις και να βρει σχετικές πληροφορίες άμεσα και χωρίς πολύ κόπο!!

Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τον Μανώλη Κελαϊδη!

Tα εργαστήρια των συγγραφέων! Εκεί που γίνονται τα ...μαγικά!



Μια ματιά στα γραφεία των δημιουργών των παιδικών βιβλίων η οποία θα σας ενθουσιάσει. Oliver Jeffers, Harve Toullet, Beatrice Alemanga και πολλοί πολλοί άλλοι, ανοίγουν την πόρτα των εργαστηρίων τους και βλέπουμε πού παράγεται η μαγεία των παραμυθιών!Δείτε περισσότερα στο λινκ εδώ.
Ξεχωριστή βιβλιοθήκη




Αχ, να είμασταν σε αυτή τη βιβλιοθήκη και να διαβάζαμε το βιβλίο μας!
Ναι ναι! Δεν ειναι κάποια καφετέρεια, αλλά βιβλιοθήκη στο Tongling στην Κίνα!
Ποιος έχεται? ✈️✈️📚📚📚
Δείτε περισσότερα για τη βιβλιοθήκη εδώ.



Νέες κυκλοφορίες που ξεχωρίσαμε




"Στάθηκε στον ώμο μου και δε φεύγει με τίποτα. Και τώρα δεν ξέρω πώς να ξεφορτωθώ αυτό το παράξενο πουλί που μου μιλάει ασταμάτητα…"
Για παιδιά από 4χρ


Πωλείται η ευτυχία; Φυσικά! Σε μικρά βάζα, σε μεγάλα βάζα, ακόμα και σε οικογενειακή συσκευασία.
Ένα βιβλίο για την ευτυχία και για τους χίλιους τρόπους να τη βρει κανείς!
Για παιδιά από 4χρ

Η Σελήνη έχει το ίδιο μέγεθος με την Αυστραλία. Η καρδιά μιας γαλάζιας φάλαινας έχει το μέγεθος ενός αυτοκινήτου. Ο Απίστευτος κόσμος! εκπλήσσει τον αναγνώστη με εντυπωσιακά δεδομένα για τον κόσμο μας που φαίνονται απίστευτα, αλλά είναι αληθινά. Από το ζωικό βασίλειο και το ανθρώπινο σώμα μέχρι τα ανθρώπινα οικοδομήματα και το μακρινό Διάστημα, αυτό το μοναδικό βιβλίο συνδυάζει τις πιο πρόσφατες τεχνικές απεικόνισης μέσω υπολογιστή με εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό και εκπληκτικές, ακριβείς πληροφορίες για τα πάντα. Τα παιδιά θα απολαύσουν τα απίθανα δεδομένα και τις συναρπαστικές εικόνες, ενώ οι ενήλικες θα μείνουν άναυδοι από τα αναπάντεχα στοιχεία που παρουσιάζονται. Ο Απίστευτος κόσμος! θα γοητεύσει κάθε αναγνώστη με την εκθαμβωτική εικονογράφηση και τις πλούσιες πληροφορίες του.




Παρουσίαση βιβλίου


Την προηγούμενη εβδομάδα σας παρουσιάσαμε το βιβλίο "Το δέντρο που είχε μια μπάλα για κεφάλι", του Χρήστου Αρμάντο Γκέζου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη και μπορείτε να δείτε τι γράψαμε αλλά προτάσεις μας για δραστηριότητες στο λινκ εδώ.


Η πιο πρόσφατη παρουσίαση στο blog μας είναι το πολύ όμορφο παραμύθι από τον Κωνσταντίνο Τζαμιώτη που αναφέρεται στο δικαίωμα που έχουμε όλοι να τολμάμε να ρωτάμε, να αμφιβάλλουμε και να αντιτιθέμεθα σε αυτό που προσπαθούν να μας επιβάλλουν αλλά δεν μας κάνει ευτυχισμένους. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio και μπορείτε να δείτε τι γράψαμε στο λινκ εδώ.



Σας φιλώ γλυκά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου