Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Διαβάσαμε το βιβλίο... "Η πολιτεία των παπουτσιών και ο ξυπόλυτος Ιππόλυτος", του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη!


O Ιππόλυτος είναι ένας ταπεινός τεχνίτης παπουτσιών που εξαιτίας του πολέμου που έχει ξεσπάσει στην πατρίδα του αναγκάζεται να ξενιτευτεί. Όντας λοιπόν πρόσφυγας φτάνει σε μία πολιτεία ξακουστή για τον πλούτο και την καλαισθησία της. Ακούγεται πως σε αυτό τον τόπο, οι κάτοικοι φορούν τα πιο όμορφα παπούτσια του κόσμου. Βλέπετε, αυτός που την κυβερνάει την πολιτεία των παπουτσιών τυχαίνει να είναι σπουδαίος κατασκευαστής παπουτσιών, ο οποίος χαρίζει στους υπηκόους του όσα ξευγάρια θέλουν και ακόμα περισσότερα. Φτάνοντας εκεί τον σταματάει στην πύλη ο φρουρός ο οποίος δίνει στο Ιππόλυτο ένα ζευγάρι καινούργια και πανέμορφα παπούτσια, καθώς απαγορεύεται να περπατάει κανείς ξυπόλυτος σε αυτή την πολιτεία. Παρόλη τη χαρά του ο Ιππόλυτος σύντομα αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά, και ό,τι έχει ακούσει τελικά δεν ήταν αλήθεια. Αποφασίζει να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, σηκώνει τα μανίκια και πιάνει "δουλειά"....



Ένα πολύ όμορφο παραμύθι από τον Κωνσταντίνο Τζαμιώτη, με πολλά μηνύματα. Μέσα από την ιστορία του Ιππόλυτου, ενός χαρακτήρα αθώου και γεμάτο όνειρα και ελπίδες για το μέλλον του, ο συγγραφέας μας μιλάει για το θάρρος που πρέπει να έχουμε όλοι να αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε κάτι το οποίο δεν μας ταιριάζει. Όσο λαμπρό, όσο όμορφο, όσο ξεχωριστό και αν είναι αυτό, αν νιώθουμε ότι δεν ανήκουμε εκεί δεν θα πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας να παρασύρεται από τις σκέψεις και τις κινήσεις των άλλων.
Δεν είναι όλοι άνθρωποι ίδιοι και εκεί είναι και η ομορφιά μας.
Ο καθένας μας ξεχωριστός, με τα δικά του όρια, τις δικές του επιθυμίες, το δικό του ορισμό για το τι είναι "ευτυχία".
Μιλά για το δικαίωμα που έχουμε όλοι να τολμάμε να ρωτάμε, να αμφιβάλλουμε και να αντιτιθέμεθα σε αυτό που δεν μας κάνει ευτυχισμένους.




Η εικονογράφηση από τη Σάντρα Ελευθερίου, δένει τόσο όμορφα με την αφήγηση και το ύφος του κειμένου και δίνει μια έξτρα χαρούμενη και παιχνιδιάρικη νότα. Τα ζωντανά και έντονα χρώματα σε συνδιασμό με μια δόση υπερβολής δίνουν μια όμορφη δυναμική σε όλο το παραμύθι χωρίς στο ελάχιστο να ξεφεύγει.

Ένα δυνατό παραμύθι που σίγουρα του αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη σας! Μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου