Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Εβδομαδιαία βιβλιονέα!




Όλα τα όμορφα και ενδιαφέροντα που διαβάσαμεκαι είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα τα οποία αξίζει να μην χάσετε!
Απολαύστε!


Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Στην εικόνα βλέπετε την ΠΡΩΤΗ κινητή βιβλιοθήκη στην Μεγάλη Βρετανία!!!
Η Perambulating Library (Περιφερόμενη βιβλιοθήκη) ξεκίνησε τη δράση της το 1851 και εξυπηρετούσε 9 χωριά στη βόρεια Αγγλία!
Ο πρώτος βιβλιθηκάριος της Perambulating Library ήταν ο John Sanderson! Δείτε περισσότερα εδω ===>>> http://www.mealsgate.org.uk/perambulating-library.php?utm_content=buffer51df9&utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=buffer

Νέες κυκλοφορίες


Mια όμορφη ιστορία για δυο πολύ φτωχά παιδιά που κατάφεραν να νικήσουν όχι μόνο στον αγώνα που είχε ως έπαθλο ένα ζευγάρι ασημένια πατίνια, αλλά και τη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Δυο παιδιά που ήθελαν πολύ να πιστέψουν σ’ ένα θαύμα και τελικά το κατάφεραν.

Το σκηνικό είναι η Ολλανδία, μια όμορφη χώρα με παγωμένα κανάλια, με γεφύρια, σπίτια και καράβια, όπου πάνω τους φυτρώνουν δέντρα και κατάρτια. "Τα ασημένια πατίνια", που πρωτοκυκλοφόρησε το 1865, δεν είναι απλά ένα αγαπημένο ανάγνωσμα των παιδικών χρόνων της Μαρίας Παπαγιάννη, αλλά ένα κλασικό πολυδιαβασμένο βιβλίο της Μαίρη Μέιπς Ντοντζ.

============



Ένας ζωγράφος, μία γλύπτρια, ένας ηθοποιός, μία πιανίστα, μία συγγραφέας, ένας χορευτής και ένας φωτογράφος δημιουργούν ο καθένας το δικό του... αριστούργημα.
Ο βραβευμένος συγγραφέας Θοδωρής Παπαϊωάννου παραδίδει ένα ανάλαφρο κείμενο που αφορά μικρούς και μεγάλους, που μας φέρνει αντιμέτωπους με το ερώτημα τι είναι τέχνη, τι είναι ωραίο, που μας μεταφέρει την πίστη και την αγωνία του δημιουργού την ώρα της δημιουργίας, που μας καλεί τελικά να γίνουμε κι εμείς συμμέτοχοι στο παιχνίδι της τέχνης - και στη χαρά της ζωής.

Το κείμενο δίνει την ιδανική αφορμή για να προκύψει ένα παιγνιώδες μικρό αριστούργημα και αυτό περιμένουμε από τη συνεργασία μας με τον εικονογράφο Πέτρο Μπουλούμπαση, που τα τελευταία χρόνια εικονογραφεί κυρίως για βιβλία που εκδίδονται σε ξένους εκδότες στο εξωτερικό.

============





Όποια μέρα κι αν είναι, σ’ όποιον τόπο κι αν ξυπνήσει,
μόνο την αλήθεια μπορεί να ξεστομίσει.
Όπως κάνουν μου οι αγελάδες και νιαουρίζουν τα γατιά,
το αερικό θα σου πει πράγματα μόνο αληθινά.
Ένα πολύ αστείο και αξιολάτρευτο παραμύθι για ένα ξεχωριστό αερικό που έμαθε να αγαπάει τον εαυτό του. Από τους δημιουργούς της κλασικής, αγαπημένης χριστουγεννιάτικης τριλογίας Το αγόρι που το είπαν... Χριστούγεννα, Το κορίτσι που έσωσε τα Χριστούγεννα , Ο Πατέρας Χριστούγεννα κι εγώ.

============



Στο βιβλίο αυτό συναντάμε τον μεγάλο Τσαρλς Ντίκενς, όταν ήταν μικρός!

Γιορτάζουμε μαζί του τα Χριστούγεννα της ζωής του, στην αρχή στο πολυτελές σπίτι του στο Πόρτσμουθ, στη συνέχεια στα στενά σοκάκια του βιομηχανικού Λονδίνου κι έπειτα στο σκοτεινό εργοστάσιο όπου αναγκάστηκε να δουλέψει, όταν χρεοκόπησε η οικογένειά του.

Γνωρίζουμε τα παιδικά χρόνια του μεγάλου συγγραφέα, τον χαρακτήρα και τις συνήθειές του, τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον παιδικό του κόσμο. Μαζί του θα συναντήσουμε κι εμείς τους ήρωες των μυθιστορημάτων του στην ομιχλώδη Αγγλία.

Κι όταν αργότερα, ο Τσαρλς Ντίκενς, αποφασίσει να γράψει γι' αυτούς, θα μας παραδώσει ένα έργο που διαβάζεται κι αγαπιέται ως σήμερα.

============

Η στολή του Αϊ-Βασίλη έχει παλιώσει, είναι βρόμικη και γεμάτη τρύπες. Και σαν να μη φτάνουν αυτά του πέφτει και λίγο μικρή. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποκτήσει μια καινούρια. Μήπως είναι καιρός να τολμήσει μια αλλαγή; Ποια στολή θα διαλέξει; Και γιατί τη νύχτα των Χριστουγέννων δε συναντά κανένα παιδί να τον περιμένει με προσμονή;
Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που μας θυμίζει ότι ο πραγματικός μας εαυτός, όπως και η μαγεία των γιορτών, δεν εξαρτάται από εξωτερικά γνωρίσματα αλλά κρύβεται μέσα μας.



ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ...κρυφές ματιές!


Η πολύ αγαπημένη συγγραφέας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου μοιράστηκε μαζί μας το παραμυθένιο της μυστικό! Πριν ακόμα κυκλοφορήσει μας έδωσε μια γευση από το καινουργιο της "παιδί" και εμείς ανυπομονούμε τόσο πολύ να το δούμε!!!


ΒΙΒΛΙΟΠΙΝΑΚΙΔΑ



Μια όμορφη πινακίδα η οποία στολίζει το το βιβλιοπωλείο Erzgebirgs-Buchhandlung Knoblauch, στο Annaberg-Buchholz της Γερμανίας.
credits Andreas Praefcke
πηγή:https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Annaberg_Ladenschild_Buchhandlung.jpg





Βιβλία της εβδομάδας!






Αυτή την εβδομάδα σας παρουσίασαμε στο blog μας τα παραπάνω δύο βιβλία. Μπορείτε να δείτε τι γράψαμε για αυτά καθώς και σχετικές δραστηριότητες που σας προτείνουμε εδώ και εδώ.



Σας φιλώ γλυκά!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου