Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Η Μάγια και το δάσος των Χριστουγέννων, της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου


Στη Μάγια δεν αρέσει ο χειμώνας. Νυχτώνει νωρίς και έτσι είναι αναγκασμένη να μένει μέσα στο σπίτι, και να χάνει τις βόλτες της... ή μήπως είναι μια ευκαιρία για να κάνει μια διαφορετική βόλτα;

Ένα βιβλίο για την ατέλειωτη φαντασία των παιδιών, αλλά και για όλα όσα αντιπροσωπεύουν και ομορφαίνουν τα Χριστούγεννα!





Η συγγραφέας Γιολάντα Τσιαμπόκαλου μας καλεί να μπούμε στο μυαλουδάκι της μικρής Μάγιας η οποία ως οδηγός θα μας πάει μια ξεχωριστή βόλτα σε ένα μέρος που σίγουρα δεν έχετε επισκεφθεί. Και πραγματικά, πόσο δημιουργικά είναι τα μικρά παιδιά και πόσο ζωντανή είναι η φαντασία τους, που μερικές φορές είναι γεγονός ότι τα κάνει να μπερδεύουν το πραγματικό με το φανταστικό. Όμως από την άλλη βλέπουν τα πράγματα τόσο διαφορετικά και μοναδικά που πολλές φορές, αν κάτσεις μαζί τους και ακούσεις αυτά που έχουν να σου πουν προσεκτικά, βυθίζεσαι σε άλλους κόσμους μαγικούς, εκεί όπου ο Άι Βασίλης υπάρχει, εκεί όπου μπορείς να πιάσεις κουβέντα με ένα τάρανδο.
Μου άρεσε πολύ η τροπή που είχε η ιστορία, γιατί καθώς ξεκινάει με τη βόλτα της Μάγιας, η οποία αρχικά φαινόταν να μην ειναι κάτι το ιδιαίτερο, καθώς προχωράει η αφήγηση, σιγά σιγά μεταμορφώνεται και ξεδιπλώνεται μια άλλη διάσταση ονειρική.


Η Σοφία Τουλιάτου, απέδωσε εικαστικά την ιστορία με ιδιαίτερο τρόπο και πινελιές έντονες, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τα κύρια σημεία της ιστορίας, τραβώντας την προσοχή μας σε αυτά, και σε δεύτερο πιο γενικό το υπόλοιπο κομμάτι, κάνοντας εμφανές πως έχει επιμεληθεί την όλη εικόνα με περίσσεια στοργή. 

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα των εκδόσεων Καστανιώτη εδώ.



Σας φιλώ γλυκά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου