Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Διαβάσαμε το ... "Δεν το έκανα εγώ! (ή μήπως το έκανα;)", του Πάνου Χριστοδούλου


Το μολύβι και η γόμα βρίσκονται σε πόλεμο. Στην μάχη επιστρατεύουν τον μαρκαδόρο και το διορθωτικό και το δωμάτιο της Αμέλιας μοιάζει με πεδίο μάχης γεμάτο μουντζούρες στους τοίχους και στο γραφείο της. Η μητερα του κοριτσιού, η κυρία Ορθούλα Λάθημου, βλέποντας το δωμάτιο τα βάζει όπως είναι φυσιολογικό με την κόρη της. Η μικρή Αμέλια μάταια προσπαθεί να της εξηγήσει ότι δεν το έκανε εκείνη, αλλά η μητέρα της είναι ανένδοτη. Θα μπει τιμωρία.
Το μολύβι, η γόμα, ο μαρκαδόρος και το διορθωτικό νιώθουν τύψεις για την άδικη τιμωρία που επιβλήθηκε στην Αμέλια και θέλουν οπωσδήποτε να επανορθώσουν. Mόνο που αντί να βοηθήσουν τα κάνουν χειρότερα. Η μαμά βάφει τα χείλια με το διορθωτικό καθώς το μπερδεύει με το κραγιόν της. Μετά από παρόμοιες αποτυχημένες προσπάθειες επανόρθωσης η μαμά αρχίζει να νομίζει πως κάτι δεν πάει καλά με την ίδια. Τελικά ποιος έκανε τις μουντζούρες; Σίγουρα πάντως, δεν το έκανα εγώ!




Όταν πιάσαμε το βιβλίο στα χέρια μας, ξεκινήσαμε να το διαβάζουμε εγώ με τον Γιώργο. Σύντομα όμως τα γέλια μας τα άκουσαν και οι υπόλοιποι της οικογένειας και ήρθαν και έκατσαν μαζί μας. Βρεθήκαμε λοιπόν να γελάμε όλοι με την αστεία αυτή ιστορία και είναι σίγουρο ότι το απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι!
Ένα διασκεδαστικό παραμύθι με πανέξυπνο και αστείο
κείμενο γραμμένο από τον Πάνο Χριστοδούλου που μας μιλάει για την ανάληψη ευθυνών και την αξία της συγνώμης. Είμαι σίγουρη θα σας κάνει να ξεκαρδιστείτε και εσείς στα γέλια.



Η Μυρτώ Δεληβοριά, με το χαρακτηριστικό της ύφος, ζωντανεύει την ιστορία μέσα από τις εξίσου διασκεδαστικές εικόνες της, προσθέτοντας στην εύθυμη νότα της ιστορίας.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, και ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αυτή στην οποία πρέπει να γράψουν μία σκανδαλιά που έχουν κάνει. Σας προτρέπω να σκεφτείτε και εσείς μια δική σας και να την μοιραστείτε μαζί τους. 

 

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτό αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου