Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Ο φράχτης, του Αλφρέντο Σαντεργκίτ!


Η Φραγκίσκη και η Αντωνία συναντιούνται μια μέρα με πολλή ζέστη δίπλα στο φράχτη που χωρίζει τα σπίτια τους. Γίνονται φίλες και περνούν το καλοκαίρι μαζί.



Δύο παράλληλοι και τόσο διαφορετικοί κόσμοι θα συναντηθούν μέσα από τη φιλία των 2 μικρών κοριτσιών. Το καλοκαίρι γίνεται πιο διασκεδαστικό καθώς η Φραγκίσκη και η Αντωνία το απολαμβάνουν μαζί, μοιράζονται τα παιχνίδια τους και τα όνειρά τους. Αχώριστες καθ' όλη τη διάρκεια των διακοπών, αλλά όταν φτάνει το φθινόπωρο θα πρέπει οι δύο φίλες να χωρίσουν. Μπορεί ποτέ να μην ξαναζήσουν αυτές τις στιγμές, μπορεί μεγαλώνοντας να αλλάξουν τα ενδιαφέροντα και οι υποχρεώσεις τους, αλλά πάντα θα κουβαλούν το καλοκαίρι εκείνο στην καρδιά τους. Χρόνια αργότερα θα ξανασυναντηθούν μέσα από διαφορετικές συνθήκες.


Ένα βιβλίο καλοκαιρινό σαν ποίημα, ανάλαφρο που απολαμβάνεις να διαβάζεις το κείμενο και να κοιτάς τις εικόνες. Μια ιστορία τρυφερή για τη φιλία και την ενηλικίωση, για το πώς αλλάζουν όλα και πώς κάποια πράγματα μένουν ίδια. Μου άρεσε των δύο κόσμων των κοριτσιών η αντιπαράθεση που μας παρουσίαζε σε κάποιες σελίδες ο συγγραφέας. Αριστερά το σπίτι της Φραντζέσκας και δεξιά το σπίτι της Αντωνίας. Το ένα σπίτι μεγάλο, με τεράστια παράθυρα, και έναν όμορφο κήπο, γεμάτο λουλούδια. Το άλλο σπίτι πιο λιτό και μικρότερο με ένα επίσης κατάφυτο κήπο. Το σπίτι της Φραντζέσκας είναι το εξοχικό της, και έρχεται σε αυτό μόνο τα καλοκαίρια. Το σπίτι της Αντωνίας είναι αυτό στο οποίο ζει όλο το χρόνο.

Η εικονογράφηση του βιβλίου βγάζει μια νοσταλγία με τα απαλά χρώματα και τις αποχρώσεις του πράσινου έτσι ώστε να νιώθεις συνεχώς ότι βρίσκεσαι κοντά στον φράκτη.
Ένα πολυδιάσταστο βιβλίο το οποίο δίνει αφορμές για πολλές συζητήσεις, ή και για στιγμές που απλά θέλετε να απολαύσετε μια όμορφη και καλογραμμένη ιστορία.



Απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες  αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου