Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Διαβάσαμε το βιβλίο... Γκρέτελ το θαυμαστό μαμούθ, της Κιμ Χίλγιαρντ!



Μια μέρα, ακούστηκε ένα δυνατό ΚΡΑΚ και η Γκρέτελ, το τελευταίο μαμούθ πάνω στη Γη, ελευθερώθηκε από τον πάγο! Οι φίλοι της την καλωσόρισαν και περνούσαν πολύ όμαρφα μαζί της. Μα και εκείνη φαινόταν να απολαμβάνει κάθε μέρα γιατί γελούσε και χόρευε. Δεν είναι όμως τα πράγματα όπως φαίνονται...

Γιατί η Γκρέτελ κάτω από το χαμόγελο έκρυβε μια βαθιά θλίψη. Όσο και να ήθελε να μιλήσει γι αυτό, δεν ένιωθε έτοιμη. Έτσι προτίμησε να το κρατήσει μέσα της. Απομονώθηκε, γιατί θεώρησε πως αυτό θα τη βοηθήσει. Όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει χειρότερα. Έτσι μάζεψε όλο της το κουράγιο και μια μέρα έκανε κάτι πολύ θαρραλέο: είπε δυνατά αυτό που νιώθει.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ


Πόση δύναμη χρειάζεται για να παραδεχτούμε κάτι τέτοιο; Ειδικά στην σημερινή κοινωνία έχουμε ποινικοποιήσει σχεδόν την δυστυχία, κάνοντας τους ανθρώπους να νομίζουν πως το να μην νιώθεις καλά είναι κάτι κακό και θα πρέπει να ντρέπεσαι γι αυτό. Απορρίπτοντας όμως αυτό που πραγματικά νιώθουμε και κρύβοντάς το όσο πιο βαθιά μπορούμε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μεγαλώνει αυτό το συναίσθημα και να αρχίσει σιγά σιγά αλλά σταθερά να μας πνίγει καθώς η διαδικασία αυτή προκαλεί την έλευση κι άλλων αρνητικών συναισθημάτων. Απομονωνόμαστε, εξαιτίας της έντονης συναισθηματικής κούρασης της συνεχής προσπάθειας να φοράμε ένα ψεύτικο χαμόγελο. Μας κάνει να ντρεπόμαστε μια και πιστεύουμε πως κάτι δεν πάει καλά με εμάς. Προσθέτονται με αυτόν τον τρόπο κι άλλα βάρη στην ήδη άσχημη ψυχοσύνθεσή μας.

Έτσι αν παραδεχτούμε την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, ένα ένα τα βάρη φεύγουν από πάνω μας και
απελευθερωνόμαστε.


Το βιβλίο αυτό είναι πολύ καλογραμμένο και τρυφερό τρόπο και μιλάει για τη θλίψη, ένα θέμα που απασχολεί πολλούς από εμάς, και ειδικά τα νέα παιδιά, ένα παραπάνω στην εποχή που ζούμε όπου κατακλυζόμαστε από χαρούμενους ανθρώπους στα σόσιαλ μίντια. Ευκαιρία να μιλήσουμε γι αυτό με τρόπο απλό και να βάλουμε το λιθαράκι μας ώστε τα παιδιά μας να γνωρίζουν ότι πρέπει να μιλούν για τα συναισθήματά τους.


Υπέροχο βιβλίο για παιδιά από 3χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερο γι αυτό στο site των εκδόσεων Ψυχογιός.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου