Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η κακή μέρα της Κόνι, του Τομ Πέρσιβαλ!

 


H Κόνι είναι ενθουσιασμένη! Τα γενέθλιά της πλησιάζουν και πρόκειται να κάνει ένα μεγάλο πάρτι για να τα γιορτάσει. Θα έρθουν όλοι οι αγαπημένοι της φίλοι, θα έρθει και η γιαγιά της με τον παππού της, έχει διαλέξει μια φανταστική τούρτα που θα ξετρελάνει όλους και φυσικά θα πάρει πολλά δώρα! Ανυπομονεί! Όμως μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε...



Μια ξαφνική χιονόπτωση έκλεισε τους δρόμους με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να έρθουν στο σπίτι της οι φίλοι της και οι συγγενείς της. Η πιο τέλεια μέρα της Κόνι μετατρέπεται σε μια κακή μέρα. Το μικρό κορίτσι δεν μπορεί να διαχειριστεί την απογοήτευσή της και ξεσπάει έντονα. Παρόλα αυτά οι γονείς της και ο αδερφός της θα καταφέρουν να την ηρεμήσουν και να την βοηθήσουν να δει ότι ακόμα και οι αναποδιές γίνονται πιο ανάλαφρες αν τις αντιμετωπίσουμε με χαμόγελο.

Καινούριο βιβλίο
για την πολύ ενδιαφέρουσα σειρά των εκδόσεων Ψυχογιός ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, από τον Τομ Πέρσιβαλ. Πρόκειται για μια καθησυχαστική και εμψυχωτική ιστορία για την προσαρμοστικότητα και για τον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια απογοήτευση.
Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε συνήθως μας πιάνει απογοήτευση η οποία εξωτερικεύεται με θυμό. Εμείς οι μεγάλοι ίσως έχουμε καταφέρει σε κάποιο βαθμό να το ελέγχουμε και να μην ξεσπάμε με το κάθε τι που μας αλλάζει τα σχέδια, αλλά για τα μικρά παιδιά είναι μια πρόκληση. Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για τους γονείς που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μικρό παιδί σε έξαλλη κατάσταση.
Ένα βιβλίο που μας δείχνει πως ακόμα και μια απογοήτευση, μπορούμε να βρούμε τρόπο για να την μετατρέψουμε σε κάτι θετικό και να περάσουμε καλά. Μια αλλαγή σχεδίων είναι η ευκαιρία μας να γίνουμε δημιουργικοί και να καλλιεργήσουμε την προσαρμοστικότητά μας ώστε να μην χαλάσει η διάθεσή μας.


Τρυφερό βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση που σε κάθε σελίδα αποδίδει ο Τομ Πέρσιβαλ με τον πιο παραστατικό τρόπο τα συναισθήματα του μικρού κοριτσιού.

Προτείνεται για παιδιά από 3χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Ψυχογιός.

Σας φιλώ γλυκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου