Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Διαβάσαμε το βιβλίο... Μία αρκούδα στην μπανιέρα, της Τασούλας Τσιλιμένη!

 


Φανταστείτε να μπαίνατε στο σπίτι σας και να βλέπατε μια πολική αρκούδα στην μπανιέρα σας! Να κοιμόσασταν στο κρεβάτι σας και να ξυπνούσατε αγκαλιά με ένα μεγάλο πράσινο φίδι! Σας ακούγεται αλλόκοτο και τρομακτικό ίσως, και κάπως έτσι νιώθει και ο Ορφέας...


Το σπίτι του κρύβει ένα σωρό εκπλήξεις. Στην καθημερινότητά του, σε κάθε γωνιά του σπιτιού ξεπηδούν άγρια αλλά και ήμερα ζώα και δεν ξέρει κάθε φορά τι θα συναντήσει γυρνώντας από το σχολείο. Και τέλος τέλος, τι είναι αυτές οι τεράστιες και παραγεμισμένες σακούλες απορριμάτων με τις οποίες γυρνάει ο πατέρας του συχνά στο σπίτι;



Από ό,τι φαίνεται τα άχρηστα για άλλους αντικείμενα μπορούν να πάρουν άλλη μορφή και να μετατραπούν σε πανέμορφα καινούργια πράγματα άλλης χρηστικότητας, δίνοντάς τους έτσι μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτό ακριβώς κάνει και ο πατέρας του Ορφέα. Μαζί με τη γιαγιά του ξεδιαλέγουν υφάσματα και φτιάχνουν ζωάκια που θα κρατήσουν συντροφιά σε διάφορα παιδάκια. Κόβουν, σχεδιάζουν, ράβουν, πλένουν και έτοιμος ο μεγάλος ελέφαντας κρεμασμένος στην απλώστρα για να στεγνώσει.


Ένα βιβλίο για την επανεκτίμηση των αντικειμένων και παιχνιδιών και τη σημασία της επαναχρησιμοποίησής τους, δοσμένο μέσα από ένα διασκεδαστικό κείμενο της Τασούλας Τσιλιμένη και μια πολύ τρυφερή εικονογράφηση από την Αιμιλία Κονταίου.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 4χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφθείτε το site της Ελληνοεκδοτικής.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου