Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ώρα για τακτοποίηση στο σπίτι, από την Γκούντα Μπόργκεεστ!


 

Παπούτσια πεταμένα μέσα στο σαλόνι, άφαντη η βούρτσα για τα μαλλιά και τι δουλειά έχει η πετσέτα κάτω από το κρεβάτι; Αν αυτές οι ερωτήσεις και οι άπειρες παραλλαγές τους σας φαίνονται γνώριμες τότε έχουμε να σας προτείνουμε ένα βιβλίο που θα σας λύσει το πρόβλημα της τακτοποίησης.






Συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου είναι η Γκούντα Μπόργκεστ, σύμβουλος οργάνωσης, η οποία κατάφερε να κάνει επάγγελμα την καλαισθησία της και το πάθος της για οργάνωση και τάξη. Μέσα από αυτό το βιβλίο μας αποκαλύπτει:

- τις βασικές αρχές για οργάνωση και τάξη

- ποια διαρρύθμιση του παιδικού δωματίου βοηθάει στην τακτοποίηση

- τι κάνουμε όταν ο χώρος είναι μικρός

- τι γίνεται με τα περιττά αντικείμενα

- πώς κάνουμε τα παιδιά να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού ανάλογα με την ηλικία τους

Η πληροφορία είναι οργανωμένη με βάση την ηλικία των παιδιών. Έτσι υπάρχουν άλλες ιδέες και προτάσεις για παιδιά 2-3χρ, άλλες για 4-5, αντίστοιχες για 6-7, και με έξτρα δόση αυτονομίας για παιδιά 8-10.

Με πρακτικές συμβουλές, παρακινητικά παιχνίδια, αστεία τραγουδάκια συγυρίσματος, προτάσεις για diy και άλλες ιδέες η τακτοποίηση μετατρέπεται από αγγαρεία σε ευχάριστο παιχνίδι. Να θυμάστε πως δεν αλλάζει η κατάσταση από την μία στιγμή στην άλλη. Θέλει υπομονή, χρόνο και σταθερότητα ώστε σιγά σιγά να γίνει τρόπος ζωής.



Γι αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο δεν διαβάζεται μόνο μία φορά. Το έχουμε στο κομοδίνο μας ή σε άλλο σημείο πάντα εύκαιρο για να το συμβουλευτούμε ξανά και ξανά. Νομίζω πως είναι πολύ βοηθητικό και θα βάλει σε τάξη και τις σκέψεις σας!!

Το βιβλίο απευθύνεται σε γονείς και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Διαβάστε και το δικό μας άρθρο σχετικά με τις δουλειές που μπορεί να κάνει ένα 3χρονο παιδάκι! Αχ, ο μικρός μου Γιώργος πόσο με βοηθούσε!!  :)

Σας φιλώ γλυκά!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου