Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Ο φοβητσιάρης γίγαντας, του Δημήτρη Μπογδάνου!





 Το Φοβητσοχώρι, δεν πήρε το όνομα του έτσι τυχαία. Οι κάτοικοι ζουν υπό καθεστώς φόβου, από το πρωί ως το βράδυ. Ένας γίγαντας βρίσκεται στο δάσος τους και τρομάζουν στην ιδέα ότι μπορεί κάποια μέρα να βγει από εκεί και να φτάσει στο χωριό τους. Όμως τα πράγματα τελικά είναι πολύ διαφορετικά από όσο έχουν φανταστεί....
 

 

Όλα ξεκίνησαν από τα δύο ξαδέρφια που μια μέρα είχαν μπει βαθιά μέσα στο δάσος για να μαζέψουν ξύλα και ήρθαν αντιμέτωποι με τον νεαρό τότε γίγαντα. Φοβήθηκαν τόσο πολύ που του πέταξαν πέτρες και τον τραυμάτισαν με το τσεκούρι τους. Όταν περιέγραφαν την σκηνή είπαν ότι ο γίγαντας ήταν βλοσυρός και ότι τους έδειξε τα δόντια του γιατί προφανώς ο γίγαντας ήθελε να τους φάει. Μάλιστα άπλωσε το χέρι του για να τους πιάσει. Αν όμως άκουγαν την ίδια ιστορία από το στόμα του γίγαντα θα ανακάλυπταν πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Πάντα η ιστορία έχει περισσότερες από μία εκδοχές, χωρίς κατ' ανάγκη να είναι κάποια από αυτές ψεύτικη. Είμαι σίγουρη πως όλοι μας έχουμε βιώσει μια τέτοια κατάσταση.

Ο Δημήτρης Μπογδάνος με έναν πολύ πετυχημένο τρόπο καταφέρνει να μας δώσει να καταλάβουμε πως υπαρχουν περισσότερες από μια οπτικές γωνίες και πως θα πρέπει να αφήνουμε το μυαλό ανοιχτό να δεχτεί αυτή την προοπτική και να μην βιάζεται να βγάζει συμπεράσματα. Έτσι λοιπόν ο γίγαντας στης ιστορίας μας όταν πρωτοσυνάντησε τα δύο ξαδέρφια χαμογέλασε γι αυτό φάνηκαν τα δόντια του. Το μέγεθός του όμως ήταν ήδη τρομακτικό και έτσι εκείνα τον παρερμήνευσαν. Άπλωσε το χέρι του γιατί ήθελε να τους χαιρετήσει αλλά φυσικά μετά τα δόντια τι πιο φυσικό τα δυο ξαδέρφια να πιστεύουν ότι ήθελε να τα πιάσει. Όλα όμως θα μπουν στη θέση τους και θα αλλάξει το καθεστώς φόβου στο χωριό με ένα αναπάντεχο τρόπο που όμως χρειάζεται θάρρος και αγάπη!



Υπέροχο βιβλίο με καταπληκτική γραφή και όμορφη εικονογράφηση από τον Δημήτρη Μπογδάνο και την Κατερίνα Βερούτσου που απολαύσαμε μέχρι την τελευταία λέξη!

Προτείνεται για παιδιά που προτείνεται από 3χρ αν και νομίζω πως είναι για λίγο πιο μεγάλα παιδάκια δηλαδή από 5χρ. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου