Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ένα μεγάλο ψέμα σαν ελέφαντας, των Τιερρύ Ρομπρέστ και Εστέλ Μέενς!






Ο Λουκάς παίζει ποδόσφαιρο με την αδερφή του μέχρι που μια μπαλιά πάει κατευθείαν στο παράθυρο και σπάει το τζάμι. Όταν ο μπαμπάς βγαίνει νευριασμένος ο Λουκάς ρίχνει όλο το φταίξιμο στην αδερφή του. Ευτυχώς γλίτωσε την τιμωρία... ή μήπως καλύτερα να είχε πει την αλήθεια;



Με αυτό το ψέμα ο Λουκάς δεν θα χάσει το γλυκό της εβδομάδας όπως η αδερφή του η Ελεωνόρα που μπήκε τιμωρία. Νιώθει τέλεια που την γλίτωσε και τώρα μπορεί να συνεχίσει την ημέρα του και τις δραστηριότητές του. Όμως αυτό το ψεματάκι έχει κάτσει στην πλάτη του και δεν λέει να φύγει. Και όσο περνούν οι ώρες τόσο πιο μεγάλο γίνεται. Μέχρι που φτάνει να είναι τόσο μεγάλο όσο ένας ελέφαντας. Φανταστείτε να πρέπει να πηγαίνετε σχολείο μέ έναν ελέφαντα στην πλάτη σας! Καθόλου βολικό.

Ο Λουκάς λοιπόν παρόλο για προσωρινά ένιωσε ανακούφιση που δεν έφαγε την κατσάδα, τώρα σιγά σιγά αρχίζει να νιώθει άσχημα. Δεν έχει όρεξη να παίξει, να φάει, να διαβάσει, ούτε καν να κοιμηθεί. Εχει χάσει την χαρά του. Το ψεματάκι αυτό τελικά έγινε αβάσταχτο βάρος και πρέπει να το ξεφορτωθεί γρήγορα. Και ποιος είναι ο τρόπος να ξεφορτωθείς έναν "ελέφαντα";



Ενα πολύ τρυφερό παραμύθι με όμορφη εικονογράφηση για τη σημασία της αλήθειας και τις στενόχωρες συνέπειες του να λέμε ψέματα, με ένα κείμενο απλό και κατανοητό χωρίς διδακτισμούς και καθοδηγήσεις.
Μας δίνει τέλεια αφορμή για συζητήσεις με τα μικρά μας βιβλιοσκουλικάκια. 


Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 4 χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου