Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Dr Stem: Οι 3 νόμοι του Σερ Ισαάκ Νεύτωνα!

 



Ξέρετε ποιος είναι ο Νεύτωνας. Μα ακόμα και αν δεν ξέρετε ακριβώς σίγουρα θα έχετε ακούσει το όνομά του. Αυτό το βιβλίο μας προτείνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες βασισμένες στους νόμους και τις θεωρίες του ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τόσο την επιστήμη όσο και τον κόσμο γύρω μας.

 

 

Το συγκεκριμένο βιβλίο ανήκει στη σειρά Unplugged Ste(a)m, μια σειρά που έχει σκοπό να βοηθήσει τους/τις μαθητές/μαθήτριες ηλικίας 8 χρόνων και άνω, να εμπλακούν στις δεξιότητες Ste(a)m και να αναπτύξουν τις Δεξιότητες του Νου με έμφαση στην υπολογιστική σκέψη. Μετά τα 2 πρώτα επιτυχημένα βιβλία της σειράς (Το έξυπνο θερμοκήπιο στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων και Το Εξυπνο σπίτι στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων) ήρθε το βιβλίο που αφορά στην επιστημονική εργασία του Νεύτωνα.

Σκοπός του βιβλίου είναι να γνωρίσουμε τον πατέρα της κλασικής Φυσικής, και να κατανοήσουμε τον 1ο αλλά και τον 2ο νόμο του (Νόμος Αδράνειας
και Θεμελιώδης Νόμος Μηχανικής) διενεργώντας διασκεδαστικά πειράματα και επιλύοντας προβλήματα με βάση τους Νόμους του Νεύτωνα. 

 


 Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει αυτόνομο εργαλείο για τον καθηγητή δάσκαλο ή τον γονέα που θέλει να δώσει περισσότερα ερεθίσματα στο παιδί του, αλλά μπορεί να αποτελέσει και έναν διασκεδαστικό σύντροφο για το σχολείο καθώς οι γνώσεις που αποκτήθηκαν σε αυτό, εδώ θα βρουν έδαφος να εκφραστούν, να αποκτήσουν ουσία και έτσι να γίνουν απόλυτα κατανοητές.

Ξέρετε πως μας αρέσουν αυτού του τύπου τα βιβλία και το συγκεκριμένο το αγαπήσαμε. Σας το προτείνουμε λοιπόν με όλη μας τη θετική σκέψη! :)

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 8χρόνων αλλά και σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Αν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες γι αυτό μπορείτε να επισκεφθείτε το site της Ελληνοεκδοτικής.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου