Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Κι αν με φάει μια φάλαινα;

 





Ο Μάρκος δεν θέλει να πάει στο πάρτυ γιατί σκέφτεται ότι αν σκάσουν όλα τα μπαλόνια μαζί θα κάνουν πολύ θόρυβο και θα τον τρομάξουν. Επίσης δεν θέλει να κάνει σαπουνόφουσκες με τη φίλη του γιατί αν φτιάξει μια πολύ μεγάλη, μπορεί να μπει μέσα της και να τον πάρει ψηλά στον ουρανό. Ο Μάρκος έχει φοβίες ή απίστευτη φαντασία;




Είναι πραγματικά μαγικός και εντυπωσιακός ο τρόπος που σκέφτονται τα παιδιά. Έχουν μια αστείρευτη φαντασία μια και το μυαλουδάκι τους ακόμα δεν έχει μπει στην νόρμες της κοινωνίας και σκέφτεται ελέυθερα χωρίς περιορισμούς. Αυτό όμως μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια. Όπως τον μικρό Μάρκο, που τελικά αυτή η αχαλίνωτη φαντασία τον κρατάει δέσμιο.
Κι εδώ ερχόμαστε εμείς οι γονείς με το ρόλο να βοηθήσουμε τα μικρά μας να διατηρήσουν την δημιουργικότητα τους και να καταφέρουν να την ελέγχουν για να μπορέσουν να την κάνουν όχημα για να ταξιδέψουν, και όχι τροχοπέδη.






Υπέροχο παραμύθι με καταπληκτική εικονογράφηση, που λατρέψαμε. Οι εικόνες δίνουν υλικό για κουβεντούλα, καθώς οι φοβίες του μιρκού Μάρκου δεν αποδίδονται όλες μέσα στο κείμενο αλλά μπορούμε να τις καταλάβουμε παρατηρώντας προσεκτικά τις εικόνες.
Ευκαιρία να μιλήσουμε για τις δικές μας φοβίες, να ακούσουμε των παιδιών μας και να μαζί να βρούμε λύσεις για να τις ξεπεράσουμε!

Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 4 χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site των εκδόσεων Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου