Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Όχι μόνο μπλε, των Ρόμπερτ Τρέγκονινγκ και Στεφ Μέρφι!

 


Σε μια μπλε πόλη, με μπλε δρόμους και μπλε αυτοκίνητα, ζούσε ένα αγόρι με μπλε ρούχα και μπλε παιχνίδια. Δεν ήταν βέβαια ο μόνος που τα είχε όλα μπλε. Όλοι οι κάτοικοι ντυμένοι με αυτό το χρώμα. Ακόμα και τα δέντρα και τα λουλούδια ήταν μπλε. Μα το αγόρι αγαπούσε άλλο χρώμα...





Το κίτρινο ήταν το αγαπημένο του. Είχε βρει ένα παιχνίδι σε ένα τόσο φωτεινό κίτρινο και το είχε φυλαγμένο στην ντουλάπα του. Κάθε τόσο το έβγαζε και το κοιτούσε. Σιγά σιγά η συλλογή με τα κίτρινα αντικείμενα μεγάλωσε. Τα έκρυβε εκεί γιατί φοβόταν πως αν τα έβλεπαν οι γονείς του θα τον μάλωναν. Στην πόλη όπου ζουν υπήρχε νόμος που απαγόρευε οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Όταν όμως ο μπαμπάς του ανακάλυψε τα κίτρινα αντικείμενα, τα πράγματα πήραν μια πολύ διαφορετική τροπή, που άλλαξε τις ζωές όλων!




Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή και για τη σημασία του να είναι ο καθένας ο εαυτός του. Σε αυτή την τρυφερή ιστορία, βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι ο γονέας να αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα του παιδιού του και να την αφήνει να εκφράζεται με ό,τι χρώμα και αν του αρέσει, καθώς μέσα από αυτή βλέπουμε πόσο επηρεάζεται και αλλάζει η κοινωνία και γίνεται πολύχρωμη.


Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 4χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου