Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η πιο στρογγυλή λέξη του κόσμου, της Λίνας Μουσιώνη!



 

Η Χλόη ψάχνει να βρει την πιο στρογγυλή λέξη του κόσμου. Ρωτάει και ξαναρωτάει, την οικογένειά της, τους φίλους της, τη δασκάλα. Κάθε ένας έχει και μια άλλη ιδέα. Τελικά η Χλόη έχει την πιο φανταστική απάντηση από όλες!


Η σαπουνόφουσκα;
"Το τιμόνι" λέει ο ένας,
"Η Μπάλα", λέει ο άλλος.
"Το φεγγάρι" λέει η θεία,
"Ο Κρόνος", λέει ο παππούς.
Μα πόσες στρογγυλές λέξεις υπάρχουν! Αλλά ποια είναι η πιο στρογγυλή από όλες; Η Χλόη είναι αποφασισμένη να τη βρει και έτσι κάθεται και γράφει, ζωγραφίζει και σχεδιάζει όλες τις λέξεις για να τις συγκρίνει. Ώσπου τελικά η σαπουνόφουσκα θα σπάσει και η απάντηση είναι μπροστά της. Να είναι άραγε αυτή η πιο στρογγυλή λέξη του κόσμου;


Ένα πολύ όμορφο και δημιουργικό παραμύθι που σε κάνει να μπεις στο κόσμο της φαντασίας και να βρεις τη δική σου απάντηση στο ερώτημα της Χλόης. Και αυτό είναι το φανταστικό σε αυτό το βιβλίο! Δεν καταλήγει σε μία μόνο λύση, ούτε σου αποκαλύπτει άμεσα αυτήν στην οποία κατέληξε η Χλόη. Ινριγκάρει δημιουργικά  τη φαντασία σου ώστε να βρεις τη δική σου λέξη. Γιατί η απάντηση είναι ξεχωριστή για τον καθένα!

Υπέροχο βιβλίο από τη Λίνα Μουσιώνη, που σε βάζει στη διαδικασία και αφού το κλείσεις να σκεφτείς την απάντηση. Το μαγικό είναι ότι σε ακολουθεί αυτή η διαδικασία για μέρες στο μυαλό σου. Συνεχώς με τα παιδιά σκεφτόμασταν λέξεις, ή αναγνωρίζαμε το μοτίβο σε διάφορα σημεία που ναι μεν είναι εμφανή αλλά δεν το είχαμε προσέξει!! Μα πόσες στρογγυλές λέξεις υπάρχουν γύρω μας!!!
Φανταστική και η εικονογράφηση από την Λίλα Καλογερή, παιχνιδιάρικη και πολύχρωμη με κίνηση και εκφραστικότητα!



Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 4 χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική.


Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες κυκλοφορίες, τα νέα μας, αστείες ειδήσεις για βιβλία, διαγωνισμούς και πολλά άλλα διασκεδαστικά σχετικά με τα βιβλία.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου