Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Τζάσπερ Γουλφ, ο πιο κουλ λύκος της πόλης!




Ο Τζάσπερ και η οικογένειά του ζούσαν για καιρό απομονωμένοι στο δάσος καθώς ο μπαμπάς του ήταν ο δασοφύλακας. Έτσι ο Τζάσπερ είναι συνηθισμένος να τρέχει και να είναι ελεύθερος μέσα στο δάσος όπου το νιώθει σαν το φυσικό του περιβάλλον.  Ώσπου θα αναγκαστούν εξαιτίας της μετάθεσης του μπαμπά να αφήσουν την άνετη εξοχή και να μετακομίσουν στην πόλη. Σε ένα περιβάλλον που θα πρέπει να ακολουθούν κανόνες. Και ίσως αυτό να μην είναι τόσο πρόβλημα για άλλα παιδιά, αλλά για τον Τζάσπερ αποτελεί πρόκληση και κινδυνεύει το μαθευτεί το μυστικό του.






Βλέπετε, δεν είναι μόνο ότι έχει συνηθίσει την ηρεμία και την ελευθερία του δάσους. Στην πραγματικότητα το δάσος τους προστάτευε καθώς υπό κάποιες συνθήκες ο Τζάσπερ και η οικογένειά του βγάζουν τρίχες, μακριά νύχια και δόντια.... με λίγα λόγια μετατρέπονται σε λυκάνθρωποι. Όσο λοιπόν ήταν στην εξοχή το μυστικό τους ήταν καλά προφυλαγμένο. Στην πόλη τώρα υπάρχει μια δυσκολία και ειδικά με την Έλλη, να τον πολιορκεί και να εμφανίζεται συνέχεια εκεί που δεν την περιμένεις, το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει. Όταν στην παρέα προσπαθεί να μπει και ο Κάρτερ, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη καθώς φαίνεται πως και αυτός έχει κρυμμένο κάποιο τριχωτό μυστικό.

Αν και συνήθως τα βιβλία με τέτοια θέματα δεν μου πολυαρέσουν γιατί περιέχουν αρκετές πληροφορίες και περιγραφές βίαιες, αυτό το συγκεκριμένο δεν με ενόχλησε καθόλου. Το ότι ο Τζάσπερ είναι λυκάνθρωπος είναι σαν να δίνεται μια πιο πικάντικη ιδιαιτερότητα στον χαρακτήρα και μοιάζει η συγγραφέας να θυμάται συνέχεια σε ποιο κοινό ηλικιακά απευθύνεται.

Πολλή αγωνία, περιπέτεια και ανατροπές, μια πλοκή ζωντανή που συνεχώς τραβάει το ενδιαφέρον τον μικρών και αρκετό χιούμορ γραμμένο σε γλώσσα που κρατάει την ισορροπία ανάμεσα στο λογοτεχνικό και παιδικό βιβλίο. Ένα θα σας πω: αυτό το βιβλίο όταν μπήκε στο σπίτι μου, εξαφανίστηκε από το γραφείο μου και για 2 εβδομάδες βρισκόταν στο κομοδίνο του Γιώργου που αρνιόταν να μου το δώσει αν δεν το τελειώσει. :)
Δηλαδή πέρασε το βασικό τεστ εγκρίσεων!! χαχαχαχαχα

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από ηλικίες 9 χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε τη σελίδα των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου