Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Οι Μαχητές του Ντάο - Υπόθεση λυπημένο πάντα, της Ελένης Ανδρεάδη!




Ένας θόρυβος από την κουζίνα τρόμαξε την Ντι, όπως την αποκαλεί ο παππούς της, και εκείνη αμέσως έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Ο παππούς Σίφου κάνει διαλογισμό και δεν έχει πάρει χαμπάρι, όπως πάντα όταν κάνει διαλογισμό, οπότε η Ντι μαζεύει όλο της το κουράγιο για να δει τι είναι αυτός ο παράξενος θόρυβος. Πώς η Φεγγαρόπιτα του Ντάο, της οποίας για κάποιο παράξενο λόγο της λείπουν τα βασικά υλικά, θα οδηγήσει σε ένα μυστήριο που αφορά τα χαριτωμένα πάντα και την εξαφάνισή τους, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το ανακαλύψει αλλά και να λύσει με τη βοήθεια του αδερφού της, Του.



Ο παππούς Σίφου αναθέτει άλλη μία αποστολή στα 2 αδέρφια αλλά από ό,τι φαίνεται θα πρέπει να επιστρατεύσουν την φαντασία τους και όλες τους τις γνώσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση. Ο γρίφος που τους έδωσε είναι ακαταλαβίστικος και περιέχει ένα λυπημένο πάντα.Τα παιδιά θα βρουν έναν αρχαίο κινέζικο μύθο που θα τους οδηγήσει σε απίστευτες περιπέτειες μέσα στην Αθήνα. Ο Του και η Ντι όμως δεν θα το βάλουν κάτω, διότι τα ζώα του πλανήτη κινδυνεύουν.



Λοιπόν, λατρεύω τα βιβλία της Ελένης Ανδρέαδη! Οι ιστορίες της είναι πάντα ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές, αλλά η πολυτάλαντη συγγραφέας δεν μένει μόνο σε αυτό. Πάντα τα βιβλία της συνοδεύονται από πλήθος άλλες δραστηριότητες και σημαντικές πληροφορίες, κάτι που μας δείχνει ότι η βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο Ελένη Ανδρεάδη, αγαπάει αυτό που κάνει και το φροντίζει μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια. Έτσι και αυτό το βιβλίο περιέχει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, QrCodes για πειράματα και ιδέες και φυσικά τη συνταγή για τις φεγγαρόπιτες Ντάο, μια λαχταριστή πίτα που δημιούργησε ειδικά για το βιβλίο η Κλειώ Μαυρίκου, blogger και δημιουργός νόστιμων συνταγών για παιδιά, υγιεινών και φιλικών προς το πλανήτη.

Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 9χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Μην ξεχνάτε να μας ακολουθείτε στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας, νέες κυκλοφορίες, αστείες ειδήσεις για βιβλία κλπ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου