Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Οι καταπληκτικές περιπέτειες του Άλεξ Ντι Σλέξινγκτον, του Ηλία Βασιλείου!






Ο Άλεξ Ντι Σλέξιγκτον, είναι ένα παιδί με αστείρευτη φαντασία. Τόσο μεγάλη και ζωντανή που δυσκολεύεται να παρακολουθήσει το μάθημα στο σχολείο. Αυτό τον κάνει να δυσανασχετεί και να είναι στενοχωρημένος. Ώσπου μια μέρα, μια δασκάλα θα του κάνει μια αποκάλυψη που θα τον εμπνεύσει και θα του δώσει δύναμη ....


 

 

Τι γεύση έχουν οι μακαρονάδες γραμμάτων με σάλτσα μελάνι;
Από ποια εξωτική χώρα προέρχονται οι τρεις ελέφαντες;
Πόσα πρωταθλήματα έχει κατακτήσει η Μπαρτσελόνα;
Ποιος ρίχνει κόλλα στο ρολόι της τάξης, ώστε να κυλάει ο χρόνος αργά;
Πώς μπορεί κάποιος να γίνει σταρ της κορεάτικης ποπ;


Ο Άλεξ όταν βλέπει ένα κείμενο του φαίνεται πως τα γράμματα μετατρέπονται σε σούπα μέσα στην οποία χορεύουν, έτσι δεν μπορεί εύκολα να διαβάσει ή να παίξει σκράμπλ με τον αγαπημένο του φίλο. Του φαίνεται πως οι άνθρωποι συνέχεια αλλάζουν τον προσανατολισμό στις κατευθύνσεις για να τον μπερδεύουν. Μια το αριστερά γίνεται δεξιά και μια το δεξιά γίνεται αριστερά. Είναι όμως πολύ καλός στην κατασκευές, κάνει καταπληκτικές ζωγραφιές και είναι απίστευτος αριθμομνήμων. Δυστυχώς αυτά δεν τον βοηθούν στο σχολείο όπου κάποιοι καθηγητές τον αποπαίρνουν και άλλοι μερικές φορές τον προσβάλλουν.

Μόνο μία δασκάλα τον ακούει προσεκτικά και τον καταλαβαίνει και σε εκείνη πάει όταν του έρχεται μια ιδέα: "Ο χρόνος κυρία είναι σχετικός. Αλλάζει και τρέχει και καθυστερεί και βιάζεται και αργεί ανάλογα με την περίσταση." Η δασκάλα δεν χάνει ευκαιρία να του πει πως αυτό το έχει πει και ο Αϊνστάιν ο οποίος μάλιστα είχε δυσκολίες στο σχολείο. Αυτή η φράση αποτελεί έμπνευση για τον μικρό Άλεξ και αλλάζει όλη του η κοσμοθεωρία!!!



Ένα υπέροχο βιβλίο από τον
Ηλία Βασιλείου, με πολύ όμορφη εικονογράφηση από τον Αχιλλέα Ραζή, που πραγματεύεται το θέμα της δυσλεξίας και τις μαθησιακές δυσκολίες και ευαισθητοποιεί τον αναγνώστη σε αυτό. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρουσιάζεται η δυσκολία από τη μεριά του μικρού αγοριού, πώς την προσλαμβάνει, πώς φαίνεται ο κόσμος στο μυαλουδάκι του και το οποίο απευθύνεται στους μικρούς αναγνώστες. Στο δεύτερο μέρος περιέχεται ένα κείμενο ενημερωτικού χαρακτήρα από τον Δρ Ηλία Βασιλείου που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους ειδικούς.


Το βιβλίο είναι για παιδιά από 6χρ και συνοδευεται από QRCode για να ακούσετε την αφήγηση της ιστορίας στο κινητό ή τον tablet σας!
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφθείτε το site της Ελληνοεκδοτικής.

Μην ξεχνάτε να μας ακολουθείτε στο facebook και στο instagram για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας, νέες κυκλοφορίες, αστείες ειδήσεις για βιβλία κλπ.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου