Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο.... Ο Αλέκος στη χώρα των παθημάτων, της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου!

 


Ο μικρός Αλέκος θέλει να γίνει επιστήμονας όπως ο μπαμπάς του. Γι αυτό και έχει ξεκινήσει τα πειράματα από μικρή ηλικία. Αυτό βέβαια που εκείνος ονομάζει πείραμα, είναι η εφαρμογή κάτι τρελών ιδεών με βασικό αποτέλεσμα τα μικρά άτυχα ζωάκια και ζουζουνάκια να υποφέρουν. 



Πότε τραβάει τα πόδια της ακρίδας για να δει αν θα μακρύνουν, πότε τυλίγει την κότα με βεγγαλικά για να δει πόσο μακριά θα πάει στο διάστημα. Όπως καταλαβαίνετε οι φιλοζωικές οργανώσεις θα τον είχαν επικηρυγμένο. Eκείνος όμως λέει πως το κάνει για την επιστήμη. Και δεν λέει ψέματα. Αυτό πιστεύει πραγματικά πως κάνει, απλά οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι λίγο ανορθόδοξες! Μέχρι που μια μέρα, καθώς προσπαθούσε να πιάσει με την απόχη του μια πεταλούδα, ξαφνικά βρέθηκε εκείνος μέσα σε μια άλλη απόχη τεράστια την οποία κρατούσε ένα σκαθάρι, από εκείνα που βασάνιζε....γκουχ γκουχ... που μελετούσε ήθελα να γράψω! χιχιχι
Καιρός λοιπόν, να νιώσει και ο ίδιος πώς είναι να είσαι πειραματόζωο στα χέρια ενός "επιστήμονα" που δεν γνωρίζει από αρχές δεοντολογίας!


Μια πολύ αστεία ιστορία από την αγαπημένη Γιώτα Αλεξάνδρου, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στη φύση και στα πλάσματά της που σίγουρα θα απολαύσετε. Πολύ όμορφη και η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια που με τα έντονα χρώματα και τις διασκεδαστικές πινελιές προσδίδει ένα επιπλέον χιουμοριστικό τόνο στο ήδη χαρούμενο κείμενο!

Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 5χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερα στο site της Ελληνοεκδοτικής.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου