Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Το παιδί και το φεγγάρι, των Αργυρώ Μουντάκη και Δώρα Ανδρεαδάκη!


Μια φουρτουνιασμένη νύχτα, ένα καράβι κινδυνεύει
και χρειάζεται βοήθεια. Θα καταφέρουν ο φαροφύλακας
και ο γιος του να το οδηγήσουν με ασφάλεια στο λιμάνι;





Το βιβλίο "Το παιδί και το φεγγάρι" της Δώρας Ανδρεαδάκη κα της Αργυρώς Μουντάκη, είναι ένα "σιωπηλό βιβλίο" (silent books), δηλαδή ένα βιβλίο χωρίς κείμενα. Η ιστορία που μας "διηγούνται" τα silent books χτίζεται μέσα από τις εικόνες και είναι πάντοτε διαφορετική για τον κάθε αναγνώστη. Ακόμα και ένα βιβλίο με κείμενα "μιλάει" διαφορετικά στον καθένα μας, φανταστείτε λοιπόν πόση ελευθερία μας δίνουν στην έκφραση αυτά τα βιβλία που δεν έχουν λέξεις.

Τα silent books , στηρίζονται πολύ στην εικόνα, διότι μέσα από εκεί θα εμπνευστούμε, θα φανταστούμε και θα δημιουργήσουμε την δική μας ιστορία, η οποία θα έχει στοιχεία του χαρακτήρα μας αλλά των βιωμάτων μας. 



Είναι από τα αγαπημένα μας είδη αλλά τούτο εδώ που κρατάμε στα χέρια μας το λατρέψαμε!

"Το  παιδί και το φεγγάρι" έχει υπέροχες εικόνες! Ο Κώστας Θεοχάρης μας δίνει στιγμιότυπα σκηνών με έντονα χρώματα που μεταφέρουν την ένταση των γεγονότων και σε βάζουν μέσα στην ιστορία. Και ξαφνικά βρίσκεσαι εκεί στο φάρο με τον φύλακα και τον γιο του, να βρέχεσαι ως το κόκαλο, να ακούς τους κεραυνούς και να βλέπεις το καράβι μακριά να παλεύει με τα κύματα. Και φαντάζεσαι τις σκέψεις τους, ακούς το διάλογο μεταξύ τους, νιώθεις την αγωνία τους.
Όμορφα οργανωμένη ιστορία από κάθε άποψη, που θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, αλλά και να διαβάσετε ένα απόσπασμα αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Ψυχογιός!

Σας φιλώ γλυκά!

1 σχόλιο: