Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Διαβάσαμετο βιβλίο... Ο Μπέντζι και ο γιγάντιος χαρταετός, του Άλαν, Σ. Φοξ!

 

Ο Μπέντζι θέλει να αγοράσει έναν γιγάντιο πορτοκαλί χαρταετό, αλλά κοστίζει ακριβά. Για να κερδίσει χρήματα συμφωνεί με τη μαμά του να κάνει δουλειές στον κήπο. Ώσπου επιτέλους φτάνει η συναρπαστική μέρα που ο Μπέντζι μπορεί να πετάξει τον όμορφο χαρταετό του...




Ο Μπέντζι μένει σε ένα μέρος όπου εχει συχνά ανέμους κι ακριβώς επειδή αγαπάει τους χαρταετούς, ο αέρας είναι χαρά για εκείνον. Κάθε φορά με το χαρτζιλίκι του αγοράζει και έναν χαρταετό άλλοτε απλό εξάγωνο, άλλοτε σαν κουτί και πάντα σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Συνήθως όμως δεν το ευχαριστιέται για πολύ. Τη μία θα πιαστεί στο δέντρο και θα σπάσει, την άλλη θα πέσει στα νερά και θα χαλάσει το χαρτί του. Μέχρι που μια μέρα ανακαλύπτει στο κατάστημα με τους χαρτετούς έναν μεγάλο ποστοκαλί σε σχήμα διαμαντιού. Δυστυχώς δεν έχει πολλά χρήματα για να τον αγοράσει και έτσι κάνει μια συμφωνία με τη μητέρα του. Μόλις καθαρίσει τον κήπο ο μεγάλο πορτοκαλί χαρταετός θα είναι δικός του. 

Τι όμορφο μήνυμα: για να αποκτήσεις κάτι πρέπει να κοπιάσεις.

Μετά από δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς, έχει καθαρίσει και ξεχορταριάσει όλο το λαχανόκηπο και τα παρτέρια, και ο χαρταετός είναι δικός του. Τι χαρά! Τρεχει στην παραλία και σε λίγο ο μεγάλος πορτοκαλί χαρταετός πετάει πιο ψηλά και πιο σταθερά από όλους τους άλλους. Ο Μπέντζι είναι ενθουσιασμένος αλλά δεν διστάζει να μοιραστεί τον έλεγχο της πτήσης με τον μπαμπά του και τον μικρό του αδερφό. 

Ακόμα ένα όμορφο μήνυμα: Τις χαρές μας τις μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε!


Στο τέλος της ημέρας αντί να μαζέψει τον χαρταετό κάνει κάτι εντελώς απρόβλεπτο. Κι εδώ το μήνυμα είναι κάτι εντελώς προσωπικό για τον καθένα. Το τέλος της ιστορίας ξεκινάει τη διαδικασία να σκεφτείς γιατί ο Μπέντζι το έκανε αυτό που έκανε και να μπεις σε μια αναζήτηση και αναμόχλευση, να βγάλεις τα δικά σου πιστεύω και τα δικά σου βιώματα. Και εδώ πιστεύω πως η κουβέντα με τα μικρά μας θα έχει πολύ ενδιαφέρον!

Η εικονογράφηση είναι απλά καταπληκτική! Με φανταστικά χρώματα, υπέροχα στιγμιότυπα που μερικά από από αυτά θα μπορούσα πολύ εύκολα να τα δω να στολίζουν τον τοίχο ενός παιδικού δωματίου! 

Προτείνεται για παιδιά από 4χρονών και μπορείτε να δείτε περισσότερα αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Καστανιώτη!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου