Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ο φίλος μου, του Πογκ!





 Το μικρό κουνελάκι θέλει να καλέσει το φίλο του στο σπίτι, αλλά ο μπαμπάς και η μαμά δεν φαίνεται να είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα. Τελικά υποχωρούν και του το επιτρέπουν αρκεί να παίξουν έξω στον κήπο. Όταν την επόμενη μέρα γύρισε στο σπίτι μαζί με το φίλο του...

Ο μπαμπάς τα έκανε απάνω του.
Η μαμά πνίγηκε.
Οι αδερφές του στρίγκλισαν και το έβαλαν στα πόδια.





Μα ποιος είναι αυτός ο νέος φίλος; Σίγουρα όχι αυτός που θα ήθελαν οι γονείς του. Σίγουρα δεν είναι κάποιος που τον βλέπουν με μεγάλη χαρά. Βλέπετε πρόκειται για μια μικρή αλεπού. Είναι δυνατόν το κουνελάκι να κάνει παρέα με μια αλεπού; Κι όμως τα μικρά παιδιά καθώς βλέπουν περισσότερο με την καρδιά, προσπέρασαν τα εμπόδια και έπαιξαν τα δυο τόσο όμορφα που το απόγευμα πέρασε χωρίς να το καταλάβουν. Φυσικά ο μπαμπάς και η μαμά κατσάδιασαν το μικρό τους για τις κακές παρέες που κάνει και έφτασαν στο σημείο να πιστέψουν πως κάποιο πρόβλημα έχουν τα ματάκια του και θα πρέπει να πάνε οπωσδήποτε στον οφθαλμίατρο. Εκεί όμως τους περιμένει μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη!



Υπέροχο βιβλίο για την ξενοφοβία και τις προκαταλήψεις που με την πολύ όμορφη εικονογράφηση το μήνυμα γίνεται αντιληπτό και στις πολύ μικρές ηλικίες στις οποίες απευθύνεται.


Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το  site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου