Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Οι χάρτες της Μάρθας, της Λι Χότζκινσον!



Η Μάρθα τρελαίνεται να φτιάχνει χάρτες! Χάρτες για το σύμπαν, για τη Γη, για την πόλη, για το σπίτι, για το δωμάτιο. Ακόμα και χάρτες για το σώμα της, για τις σκέψεις της, για τα συναισθήματά της και για τα όνειρά της!




Ένα κορίτσι γεμάτο φαντασία και αστείρευτη δημιουργικότητα, σκέφτεται, εμπνέεται και εκφράζει αυτά που αγαπάει μέσα από τα χρώματα και τις ζωγραφιές της. Φτιάχνει χάρτες για ό,τι περνάει από το ανήσυχο μυαλουδάκι της.Έτσι πότε νιώθει πολύ μικρή μέσα στην απεραντότητα του σύμπαντος, πότε είναι η ίδια το κέντρο του κόσμου.  Μέσα από τους εκπληκτικούς της χάρτες με τις τόσες πληροφορίες αλλά και διασκεδαστικές λεπτομέρειες, ξεκινάμε από το διάστημα, φτάνουμε στο ηλιακό μας σύστημα, πλησιάζουμε τη Γη, κάνουμε ζουμ στη γειτονιά της και στη συνέχεια μπαίνουμε στο σπίτι της. Ανακαλύπτουμε πώς συνδέονται όλα μεταξύ τους και και εμείς μαζί τους. Σε κάθε περίπτωση μας δίνει αφορμή να ταξιδέψουμε μαζί της, να τη γνωρίσουμε καλύτερα, να αλλά και να εμπνευστούμε εμείς οι ίδιοι.






Δείτε στο παρακάτω video την δημιουργό του βιβλίου,
να φτιάχνει το δικό της χάρτη:




Το κείμενο είναι μικρό, λιγότερο από 2 γραμμές σε κάθε δίφυλλο, αλλά οι εικόνες, έχουν τόσα πολλά να μας πουν που αφιερώσαμε πολλή ώρα σε κάθε χάρτη για να παρατηρήσουμε, να ανακαλύψουμε, να βρούμε, αλλά και να εντοπίσουμε διάφορες μικρές λεπτομέρειες που άλλοτε μας έκανε να προβληματιστούμε (Τι είναι το διαστημικό μαϊμουδάκι;), να φτιάξουμε δικές μας ιστορίες (Πώς βρέθηκε μια μπάλα στην ταράτσα του μαγαζιού; ή Πού πηγαίνει το κορίτσι με το πατίνι;) να μάθουμε (Τι είναι το Ουλουρού;) αλλά και να θαυμάσουμε το θαύμα το ζωής!




ΙΔΕΑ 💥:

Δοκιμάστε να φτιάξετε
το δικό σας χάρτη των Σκέψεων!



Πολύ όμορφο και διασκεδαστικό βιβλίο που έχει απίθανες προεκτάσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με χίλιους δυο τρόπους!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου