Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η Λίζι και το σύννεφο, των αδερφών Φαν!



 Όταν βλέπεις αδερφούς Φαν το αγοράζεις με κλειστά μάτια! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι υπέροχη η ιστορία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ένα έργο τέχνης κάθε μία σελίδα ξεχωριστά! Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχω απογοητευτεί κοιτώντας ένα βιβλίο τους. Έτσι και αυτή τη φορά, μόλις είδα το βιβλίο "Η Λίζι και το σύννεφο" ήμουν βεβαία ότι θα το λατρέψω!




Η Λίζι μαζί με τους γονείς της επισκέπτονται το πάρκο. Είναι η καθιερωμένη τους Σαββατιάτικη βόλτα και το περίμενε πώς και πώς. Στο πάρκο βλέπει τον κύριο που πουλάει σύννεφα. Άλλα έχουν σχέδιο καρουζέλ, άλλα σε μορφή ελέφαντα ή ψάρι, καθένα ξεχωριστό και όμορφο. Εκείνη όμως επιλέγει ένα απλό συνηθισμένο σύννεφο. Και μην νομίζετε πως είναι εύκολο να φροντίζετε ένα σύννεφο. Υπάρχουν πολλές δουλειές που πρέπει να γίνουν ώστε το σύννεφο να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί σωστά. Η Λίζι είναι αποφασισμένη να κάνει το καλύτερο που μπορεί και να το φροντίζει σωστά. Και έτσι το σύννεφο μεγαλώνει και μεγαλώνει... και μεγαλώνει... μέχρι που δεν χωράει πια στο δωμάτιο. Η απόφαση που πρέπει να πάρει τώρα η Λίζι είναι δύσκολη και στενάχωρη, αλλά εκείνη είναι πολύ γενναία και ξέρει πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει...



Τρυφερή ιστορία με την πάντα ονειρεμένη εικονογράφηση των αδερφών Φάν, που τελειώνει με έναν διαφορετικό τρόπο. Τελικά τι είναι αγάπη; Να κρατάμε τον άλλο κοντά μας με κάθε κόστος; Να υπολογίζουμε μόνο τις δικές μας ανάγκες και να είμαστε χαρούμενοι μόνο όταν τα δικά μας θέλω ικανοποιούνται; Μέσα από αυτή τη γλυκιά ιστορία μαθαίνουμε ότι η αληθινή αγάπη θέλει και τους δυο να είναι χαρούμενοι. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τι είναι πιο σωστό και κατάλληλο υπολογίζοντας τις εκάστοτε συνθήκες και να να πράττουμε ανάλογα!




Φανταστική εικονογράφηση και θα το πω ξανά και ξανά: Τέτοια βιβλία πρέπει να τα έχουμε στη βιβλιοθήκη μας. Η αισθητική είναι κάτι που καλλιεργείται και σίγουρα ένα τέτοιο βιβλίο ανεβάζει τον πήχη ψηλότερα!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου