Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Άγγελος Σικελιανός: ένα ονειροπόλος ποιητής, των Φωτεινή Κωστάκου - Δέσποινα Πικοπούλου!



Τι μπορεί να συζητάει ο Άγγελος Σικελιανός, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, με ένα δελφίνι; Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, που θα ανακαλύψουν οι μικροί αναγνώστες διαβάζοντας αυτό το παραμύθι... 




Ένα βιβλίο-ταξίδι μέσα από την ποίηση του Άγγελου Σικελιανού, δοσμένη με απλή αλλά ποιητική γλώσσα που συχνά ενσωματώνει και τους στίχους του λυρικού ήρωα. Μέσα από αυτό το παραμυθένιο ταξίδι, ζωντανεύουν σημαντικά περιστατικά της ζωής και της δράσης του Σικελιανού όπως η συνάντηση με την Εύα Πάλμερ αλλά κι η πραγματοποίηση του κοινού τους όνειρου η πραγμάτωση των Δελφικών Εορτών. Ο χαρακτήρας του, η αγάπη του για την φύση, η πίστη του σε διαχρονικές αξίες για τις οποίες αγωνίστηκε, βγαίνουν διάχυτα μέσα από το κείμενο, δίνοντάς μας έτσι μια καλή εικόνα του μεγάλου αυτού λυρικού ποιητή, όχι μόνο ως δημιουργού αλλά και ως ανθρώπου. Σε κάθε σελίδα το κείμενο συνδέεται με ένα συγκεκριμένο ποίημα για το οποίο θα βρείτε την παραπομπή στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου ακολουθώντας τους αντίστοιχους αριθμούς.
Το βιβλίο όμως δεν στέκεται μόνο εκεί. Σε αυτές τις τελευταίες σελίδες θα βρούμε πληροφορίες για διάφορα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε ο Σικελιανός στο έργο του, για τη σημασία τους και το νόημά τους στους στίχους. Όπως γιατί στο συγκεκριμένο βιβλίο επιλέχθηκε να είναι ο κεντρικός αφηγητής ένα δελφίνι, για τον μύθο στον οποίο γίνεται αναφορά στην αρχή της ιστορίας, για το ποια είναι η όμορφη κόρη κλπ. Επιπλέον θα βρούμε πληροφορίες για τη ζωή του αλλά και φωτογραφικά ντοκουμέντα, από τα σπίτια του, το έργο του και την προσωπική του ζωή.

Η εικονογράφηση από την Μαρία Μανουρά, είναι υπέροχη με νοσταλγικές πινελιές και εικόνες που ξεπηδούν από τους στίχους του ποιητή και μπλέκονται με το αληθινά γεγονότα εμπνευσμένα από τη ζωή του.

Το βιβλίο συνοδεύεται με 3 QRCodes, με την αφήγηση του παραμυθιού σε 3 διαφορετικές γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά) που θα βρείτε στις πρώτες σελίδες και ακόμα 2
QRCodes στο τέλος του βιβλίου, το ένα με ηχητικό απόσπασμα της Εύας Πάλμερ, και το 2ο με τον ίδιο τον Άγγελο Σικελιανό να απαγγέλει στίχους από το ποίημα του "Μέγιστον Μάθημα" και να μιλάει για την ομορφιά και τα μαλλιά της αγαπημένης του Εύας Πάλμερ.



Ένα βιβλίο που μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο εργαλείο ειδικά για εκπαιδευτικούς, από όπου μπορούν να αντλήσουν πληροφορία για τον σημαντικότερο ποιητή της Ελλάδας, αλλά και να το χρησιμοποιήσουν αυτούσιο για μια πρώτη επαφή με το έργο του.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου