Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Το χρονικό των Φτερωτών Αλόγων: Η Τίγκι Θισλ και οι Χαμένοι Φύλακες, του Κρις Ρίντελ!




Έχουν ήδη περάσει 10 χρόνια από την ημέρα που οι Φύλακες της Μαγείας εξαφανίστηκαν από το βασίλειο του Θριν χωρίς να αφήσουν ίχνη. Τώρα πια μια πανίσχυρη μάγισσα ορίζει την περιοχή, και πολλοί είναι αυτοί που εγκατέλειψαν το βασίλειο πηγαίνοντας σε πιο ζεστούς τόπους για να γλιτώσουν από τα Τέρατα του Πάγου.Η Τιγκι Θισλ έχει μάθει πώς να αποφεύγει τους κινδύνους, παρέα με τον καλό της ασβό...



Μια μέρα, κι ενώ το χιόνι έπεφτε πυκνό, η Τίγκι βγήκε από την φωλιά της και κατευθύνθηκε προς την Οινοπέστροφα, την κοντινή πόλη, χωρίς να το πει στην Ερνεστίν, τον ασβό της. Το προηγούμενο βράδυ άκουσε το ουρλιαχτό ενός γάτου κάπου κοντά στο ερημωμένο Αρτοποιείο, και ήθελε σήμερα να ελέγξει τι συνέβη. Πλησιάζοντας κοντά άκουσε δυνατές γατίσιες φωνές να τσακώνονται με κάποια άλλη φωνή. Η Τίγκι ήταν σίγουρη πως αυτή η άλλη φωνή κινδύνευε από τις γάτες και έτσι χωρίς να χάσει χρόνο εκτόξευσε προς το μέρους τους μερικές χιονόμπαλες! Οι γάτες έφυγαν τρομαγμένες και στο σημείο έμεινε ένα ξωτικό, που συστήθηκε με το όνομα Κρούμπελ Στίλτσκιν. Για να την ευχαριστήσει της έδωσε ένα ζευγάρι μπότες, ένα κασκόλ και ένα σακίδιο. Πού να φανταστεί ότι αυτό θα είναι η αρχή για τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της. Ότι τώρα θα πρέπει να αφήσει το σπίτι της και να ξεκινήσει την αναζήτηση για τον Ζαμ, τη Φοίβη και τη Βηρσαβεέ, τους χαμένους φύλακες της Μαγείας με τα υπέροχα Φτερωτά Αλογά τους, τα μόνο πλάσματα που μπορούν να σώσουν τον Θριν από τον εφιάλτη του ατελείωτου χειμώνα.




Εντυπωσιακά γραμμένη, με έντονη πλοκή, ένας μαγικός κόσμος ξεδιπλώνεται και μαζί με την Τικγι ξεκινάμε μια περιπέτεια για να σώσουμε τον κόσμο της. Η αγωνία διάχυτη, οι περιγραφές τόσο όσο χρειάζεται για την ηλικία στην οποία απευθύνεται το βιβλίο, και με φανταστική εικονογράφηση στις αποχρώσεις του μπλε, που σε βάζει κατευθείαν μέσα στον κόσμο που έφτιαξε ο Κρις Ρίντελ!



Αν έχετε διαβάσει το πρώτο βιβλίο της σειράς, σίγουρα η ιστορία αυτή θα σας φανεί πιο ολοκληρωμένη. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχετε κάποια κενά που όμως δεν είναι σημαντικά τόσο ώστε να μειώσουν την αναγνωστική απόλαυση των μικρών αναγνωστών.

Ένα φανταστικό χειμωνιάτικο παραμύθι γεμάτο περιπέτεια και μαγεία, για το οποίο διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ γλυκά!


3 σχόλια: