Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Γίνε δέντρο, της Μαρία Τζανφεράρι!


 
Η αναγνωστική μας διαδρομή για το 2023 ξεκινάει με αυτό το φανταστικό βιβλίο! Ένας ύμνος στα πιο υπέροχα δημιουργήματα της φύσης, γεμάτο θετική ενέργεια που μας εμπνέει!!!



Η συγγραφέας Μαρία Τζανφεράρι, εμπνευσμένη από το βιβλίο "Η κρυφή ζωή των δέντρων", μας προτρέπει μέσα από την ανατομία και την συμπεριφορά τους, να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι δέντρο. Ουσιαστικά μας αποκαλύπτει πόσο μοιάζουμε με αυτά. Να στεκόμαστε στο ύψος μας με τεντωμένο κορμό καμαρωτοί και με θετική διάθεση. Με ανοιχτά χέρια, σαν κλαδιά, καλοδιάθετοι και έτοιμοι να δώσουμε αγάπη γύρω μας. Να απλώσουμε τις ρίζες μας πατώντας γερά στα πόδια μας για να στηριχτούμε καλά. Να μαζέψουμε ήλιο, να φιλτράρουμε την σκόνη. Μα να μην ξεχνάμε πως δεν είμαστε μόνοι μας. Να έχουμε πάντα τη συναίσθηση ότι αποτελούμε μέρος ενός μεγαλύτερου δάσους και να προστατεύουμε με τα κλαδιά μας τα πιο αδύνατα δεντράκια από τους δυνατούς ανέμους, να ενώνουμε τις ρίζες μας με τα άλλα δέντρα για να μεταφέρουμε πληροφορίες, να μοιραζόμαστε διαθέσιμους πόρους.




"Μαζί, ένα δάσος από δέντρα είναι δυνατό.
Καθαρίζουμε τον αέρα,
Σταθεροποιούμε το έδαφος,
αποτρέποντας τη διάβρωση"


----------👇👇-----------

Τιπ

βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες 

στο site της συγγραφέως εδώ ==>> https://mariagianferrari.com/

----------👆👆-----------

 
Τι υπέροχος λυρικός παραλληλισμός σε ένα παιδικό βιβλίο που καταφέρνει με φανταστικό τρόπο να μας μιλήσει για την ανάγκη να συνειδητοποιούμε όχι μόνο πόσο σημαντικοί είμαστε σαν μονάδες αλλά και σαν μέρος ενός ευρύτερου συνόλου-δικτύου! Πόσο όμορφα καταφέρνει να δέσει το ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες του με αυτές του δέντρου, να μας δείξει το πώς συνδεόμαστε με τους άλλους και να μας δώσει τόσες πληροφορίες για το οικοσύστημα ειδικά αλλά και γενικότερα.

Η εικονογράφηση είναι εξίσου καταπληκτική και αυξάνει την αναγνωστική απόλαυση μικρών και μεγάλων θα τολμήσω να πω.



Το απόλαυσα αυτό το βιβλίο! Είναι το πρώτο που έπιασα για το 2023 και ξετρελάθηκα!! Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου