Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο ...Ο πολικός αστέρας, του Πίτερ Χ. Ρέινολντς!



Λίγα βιβλία με αγγίζουν και ακόμα πιο λίγα είναι αυτά που φτάνουν στα χέρια μου και είναι σαν να μου μιλούν. Ο Πολικός Αστέρας είναι από αυτά τα ελάχιστα κείμενα που μοιάζουν σαν να είναι μια ανασκόπηση του ταξιδιού μου, μου δίνει δύναμη και πυροδοτεί την ελπίδα μέσα μου ότι όλα είναι πιθανά, όλα μπορώ να τα πετύχω αρκεί να μείνω ανοικτή στις πιθανότητες.



Ο Πίτερ Ρέινολντς μας καλεί να ακολουθήσουμε το ταξίδι του μικρού αγοριού προς το άγνωστο. Πότε χάνεται, πότε βρίσκει το δρόμο του, κάποιες φορές τα σημάδια τον μπερδεύουν, άλλες φορές του είναι ξεκάθαρα και αρκετές είναι εκείνες που νομίζει πως όλα είναι λάθος. Τόσα πολλά μονοπάτια, τόσες πολλές επιλογές. Ποιο είναι το σωστό; Ακολουθώντας το μονοπάτι που ακολουθούν οι περισσότεροι νιώθει πως όχι μόνο έχει χαθεί,  αλλά χάνει και τον εαυτό του. Όμως δεν χάνει το θάρρος του, συνεχίζει. Τότε ανακαλύπτει το δικό του Πολικό Αστέρα και το μόνο σίγουρο είναι πως κάπου θα φτάσει!

Ένα εικονογραφημένο βιβλίο όχι μόνο για τα παιδιά μου αλλά και για μένα, που το διαβάζουμε ξανά και ξανά και μας υπενθυμίζει πως το ταξίδι έχει τα πάνω και τα κάτω του, πως είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να μην νιώθουμε σίγουροι. Εκείνες τις στιγμές πρέπει να σταματάμε την ξέφρενη πορεία μας, να αναλογιζόμαστε πού βρισκόμαστε, να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας και πώς νιώθουμε μέσα μας, μα πάνω από όλα να ξαναθυμόμαστε τους στόχους μας… ή απλά μπορούμε να ανοίξουμε τον Πολικό Αστέρα του Πίτερ Χ. Ρέινολντς και να ταξιδέψουμε για λίγο στις σελίδες του. Αυτό θα είναι αρκετό για να φωλιάσει στη καρδιά μας η ελπίδα και η αισιοδοξία!




Από τα πολύ αγαπημένα βιβλία γραμμένο από τον Πίτερ Χ. Ρέινολντς ο οποίος ξέρει να μας διηγείται ιστορίες που αγγίζουν μικρούς και μεγάλους! Απευθύνεται σε παιδιά από 5χρ αλλά όπως σας είπα είναι για όλες τις ηλικίες.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου