Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Οι Μαχητές του Ντάο, της Ελένης Ανδρεάδη!




"Εγώ και η αδερφή μου είμαστε μαχητές. Μαχητές του Ντάο όπως λεγόμαστε. Μαχόμαστε για το χώμα και τα ποτάμια, για την άμμο και τη θάλασσα, τα ζώα και τα δέντρα. Μαχόμαστε για τη ζωή."





Οι Μαχητές του Ντάο αποτελούνται από τον Του, την αδερφή του την Ντι και τον παππού τους τον Σίφου, ο οποίος έρχεται από πολύ μακριά, ή καλύτερα να πούμε, από πολύ παλιά! Υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρχουν και άλλη μαχητές εκεί έξω και αυτό θα ήταν ιδανικό γιατί ο βασικός ρόλος τους είναι να προστατεύουν τη σημαντικότερη Αυτοκράτειρα, ολόκληρη τη Γη! Κάθε τόσο ο Σίφου αναθέτει και μια ακόμα αποστολή στα παιδιά. Αυτή τη φορά το μήνυμα που ήρθε 
τα μπέρδεψε και προβλημάτισε. Θα καταφέρουν να την ολοκληρώσουν με επιτυχία;


Η Ελένη Ανδρεάδη, συγγραφέας του πολύ αγαπημένου Πράκτορες του πλανήτη
, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα περιβαλλοντολογικά προβλήματα, αυτή τη φορά εμπνέεται από τη φιλοσοφία του Ντάο και παροτρύνει τα παιδιά να βοηθήσουν στη σωτηρία του περιβάλλοντος. Η θεματολογία φαίνεται να μοιάζει. Κεντρικό θέμα η μόλυνση του πλανήτη και η ανάδειξη της δύναμης που έχουμε όλοι για να τον προστατέψουμε. Η δραστήρια και δημιουργική συγγραφέας όμως αυτή τη φορά προσεγγίζει το θέμα με διαφορετικό και ιδιαίτερο τρόπο. Μας ταξιδεύει στην μακρινή Κίνα και χρησιμοποιώντας τεχνικές της φιλοσοφίας του Ντάο μας οδηγεί σε ένα ξεχωριστού δρόμου τον οποίο μπορούμε να ακολουθήσουμε για να την αντιμετώπιση όχι μόνο του οικολογικού προβλήματος, αλλά έναν δρόμο που μπορούμε να έχουμε ως στάση ζωής, ως εργαλείο για να αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις στην καθημερινότητά μας.
Τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης, για την επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό, αναπνοές για να νιώσουμε τον κόσμο γύρω μας, αναστόχασης του τι είναι σημαντικό για τη ζωή μας. Και εφόσον έχει καθαρίσει το μυαλό μας και έχουμε βάλει τα πράγματα με τη σωστή σειρά, μπορούμε πλέον να ξεκινήσουμε από μικρές καθημερινές κινήσεις μέσα στο σπίτι μας να "καθαρίζουμε" τον κόσμο μας.







 Η εικονογράφηση από τον Γιάννη Σκουλούδη, με έντονα χρώματα και αστεία στιγμιότυπα συντροφεύουν αρμονικά το ιδιαίτερα έξυπνο και χιουμοριστικό κείμενο.

Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε το 
QRCode για το τραγούδι των Μαχητών του Ντάο, σε στίχους μελωδία και φωνή της Αθηνάς Ανδρεάδη, πληροφορίες για την Κίνα και την φιλοσοφία του Ντάο, τεχνικές και ασκήσεις σχετικές με αυτή, αναλυτικά το πείραμα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να δείξετε στα παιδιά πώς ζεσταίνουν τα αέρια τον κόσμο μας και τέλος κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες που θα προκαλέσουν ουσιαστική διαφορά στον πλανήτη μας.

Και δεν τελειώσαμε εδώ!!! Θα βρείτε άλλο ένα QRCode όπου θα σας οδηγήσει σε περισσότερες ιδέες, δραστηριότητες και πειράματα!

Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες, αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου