Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο...Κοχυλάκι, εσύ δεν φταις! από την ομάδα ΑΓΓΙΓΜΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ!



Το Κοχυλάκι χαρούμενο παίζει στην ακρογιαλιά αμέριμνο. Ένας κάβουρας πλησιάζει και του ζητάει να παίξουν μαζί και, γιατί όχι, να πάνε και μια βόλτα στο βυθό που έχει όμορφα φύκια. Το Κοχυλάκι διστάζει γιατί η  μαμά του είπε να μην απομακρυνθεί, όμως με τα καινούρια όμορφα φύκια θα φτιάξει καινούριες όμoρφες μπαλίτσες. Έτσι βουτάει στα βαθιά με τον Κάβουρα. Όμως στου βυθού τη σκοτεινιά ο Κάβουρας αλλάζει...




Ένα πολύ όμορφο παραμύθι για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση από την συγγραφική ομάδα ΑΓΓΙΓΜΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ. Με απλά λόγια και χωρίς "βαριές" εικόνες, το βιβλίο αυτό είναι μια φανταστική αφορμή να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το δικαίωμά τους να πουν όχι σε συμπεριφορές που τους ενοχλούν, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να μιλούν στη μαμά και τον μπαμπά για ό,τι κι αν τους συμβαίνει. Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες 1 στα 6 παιδιά θα δεχθεί κάποια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης ενώ 9 στις 10 περιπτώσεις ο θύτης είναι από το στενό οικογενειακό περιβάλλον! Eίναι πολύ σημαντικό λοιπόν τα παιδιά να αντιληφθούν πόση δύναμη έχει το ΟΧΙ τους και πως πρέπει να ακούγεται. Βασική προϋπόθεση ώστε τα παιδιά μας να είναι ασφαλή είναι η επικοινωνία που έχουμε μαζί τους. Πρέπει να νιώθουν άνετα και να μην φοβούνται να μας μιλήσουν για οτιδήποτε τα απασχολεί και εμείς από τη μεριά μας θα πρέπει πάντα να διαθέτουμε το χρόνο και να δίνουμε την πρέπουσα προσοχή για αυτά που μας λένε. 


Αυτό το βιβλίο είναι τόσο όμορφα γραμμένο και οργανωμένο που είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσει. Στις πρώτες σελίδες η Λίνα Λυκομήτρου, (BA Psychology, MSc School Psychology) υδρυτικό μέλος της οργάνωσης ΑΓΓΙΓΜΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ, μας εξηγεί τους λόγους που συμβαίνει η σεξουαλική κακοκποίηση, γιατί τα παιδιά δεν μιλούν, τις σοβαρές συνέπειες της και το σημαντικό ρόλο της σεξουαλικής αγωγής. Στη συνέχεια μας καθοδηγεί για το τι πρέπει να κάνει ένας γονέας όταν το παιδί του εκμυστηριευτεί ότι κάποιος παραβιάζει τα όριά του. Ιδιαίτερα σημαντικές οι τελευταίες σελίδες του βιβλίου όπου θα βρείτε πολλές και ενδιαφέρουσες βιωματικές δραστηριότητες, στοχοποιημένες και με αναλυτικές οδηγίες, που μπορείτε να τις υλοποιήσετε  και να τις προσαρμόσετε στο δικό σας χρόνο και οι οποίες συμβάλλουν στη βαθύτερη κατανόηση του θέματος από τα παιδιά.

Φανταστικό βιβλίο οδηγός με άψογα οργανωμένο περιεχόμενο κατανοητό και αναλυτικό, σημαντικό εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς ως ασπίδα προστασίας των παιδιών μας!   
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου