Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Πιζάζ εναντίον καινούριας συμμαθήτριας, της Σόφι Χεν!



 
Η Πιζαζ είναι μια σούπερ ηρωίδα, με σούπερ δυνάμεις, μακριά κάπα που ανεμίζει και όλα τα σχετικά! Θα νομίζαμε πως θα απολάμβανε τον ρόλο της αλλά η αλήθεια είναι πολλές μερικές φορές της φέρνει μπελάδες και είναι εκνευριστικό να πρέπει να φοράει την σούπερ στολή της ΌΛΗ την ώρα! Και σαν να μην έφτανε αυτό είναι πολλές οι φορές που πρέπει να σταματήσει ό,τι διασκεδαστικό κάνει για να τρέξει να σώσει τον κόσμο ...ξανά! Σε αυτό να προσθέσουμε ότι πρέπει να πηγαίνει σχολείο, και μάλιστα όχι σε ένα σχολείο με σούπερ ήρωες αλλά σε σχολείο με κανονικά παιδιά που φορούν κανονικά ρούχα! Σούπερ ε; Κι αν όλα αυτά δεν σας έπεισαν για τις δύσκολες στιγμές που περνά η Πιζαζ, πού να ακούσετε αυτό που συμβαίνει την καινούρια σχολική χρονιά...


Μια νέα μαθήτρια ήρθε στο σχολείο, η Τζετ, και είναι και αυτή υπερηρωίδα! Αχ,όλα θα ήταν σούπερ φανταστικά, αν υπήρχε χώρος για δύο ηπερηρωίδες. Αλλά τα παιδιά του σχολείου αποφάσισαν πως πρέπει να γίνει ένας διαγωνισμός για να κερδίσει η πιο σούπερ από τις δύο! Τα δύο κορίτσια προφανώς θα βάλουν τα δυνατά τους για να κατατροπώσει η μία την άλλη.  Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι συγκεντρωμένες. Όμως, όπως πάντα τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζουμε. Ακριβώς όταν  νομίζουμε πως τα έχουμε όλα υπό έλεγχο, τότε σκάει το πρόβλημα: Ο κόσμος χρειάζεται ακόμα μια φορά την βοήθειά της Πιζάζ καθώς κινδυνεύει! Και ακόμα χειρότερα: θα πρέπει να συνεργαστεί με την Τζετ για αυτή την αποστολή. Άλλωστε τι άλλο μπορεί να πάει στραβά... σωστά;

Ανάμεσα σε γκράφικ νόβελ και βιβλίο, οι περιπέτειες της Πιζάζ είναι μια φρέσκια αναγνωστική πρόταση που φαίνεται να έχει κατακτήσει τα βιβλιοσκουληκάκια σε όλο τον κόσμο. Στα χέρια μας κρατάμε το 2ο βιβλίο, και είναι εξίσου διασκεδαστικό και ανατρεπτικό όπως και το πρώτο. Η Πιζάζ, μια ηρωίδα που δεν μασάει τα λόγια της, που δεν κολλάει πουθενά, πεισματάρα και δημιουργική, αυτή τη φορά θα πρέπει να μάθει να συνεργάζεται, μια καινούρια εμπειρία που θα της μάθει πολλά και θα την κάνει να βλέπει διαφορετικά τον κόσμο.


Η συγγραφέας  και εικονογράφος Σόφιν Χεν κάνει φανταστική δουλειά στον τρόπο που "χτίζει" τον κόσμο της Πιζάζ, αλλά και τους χαρακτήρες. Οι βιβλιοφάγοι μας θα ταυτιστούν με την σούπερ ηρωίδα, καθώς η δημιουργός παρουσιάζει την Πιζαζ με τέτοιο τρόπο που είναι προσιτό και κοντά στα καθημερινά προβλήματα των παιδιών, παρότι η ίδια είναι σούπερ ηρωίδα!
Ένα βιβλίο ιδανικο για τα πιο μικρά παιδιά ακριβώς εξαιτίας του τρόπου που η Σόφι Χεν αποδίδει την ιστορία, βάζοντας δηλαδή πολλά στοιχεία γκράφικ νόβελ έτσι ώστε να μην κουράζονται οι μικροί αναγνώστες με τα εκτενή κείμενα.

Προτείνεται για παιδιά από 6χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου