Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ξενοδοχείο για μάγισσες, της Ουλρίκε Ράιλανς!


 
Το πεντάστερο θεματικό ξενοδοχείο στην καρδιά του μυστηριώδους κόσμου των ανθρώπων, απευθύνεται αποκλειστικά σε μάγισσες. Η ύπαρξή του παραμένει μυστική για τους ανθρώπους. Ώσπου μια μέρα εμφανίζεται από το πουθενά ένα 10χρονο κορίτσι και φέρνει τα πάνω κάτω...

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Το ξενοδοχείο των μαγισσών ανήκει στην οικογένεια της Ροζαλί που φυσικά είναι όλοι τους μάγοι, από πάππου προς πάππου. Βρίσκεται στην μέση μιας ανθρώπινης γειτονιάς και δέχεται μόνο μάγους για πελάτες, οι οποίοι θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο στον κόσμο των ανθρώπων για να δουν πώς είναι. Οι κανόνες είναι αυστηροί:

"Δεν πρέπει να ταΐζετε τους ανθρώπους", 

"Μην τους κάνετε ξόρκια" και φυσικά

"Μην πείτε σε κανένα για την ύπαρξη των μαγισσών".

Η Ροζαλί, η οικογένειά της και οι πελάτες τηρούν τους κανόνες ευλαβικά. Μέχρι που μια μέρα εμφανίζεται στην πόρτα του ξενοδοχείου η Κλάρα. Και ποιο είναι το πρόβλημα θα μου πείτε. Η Κλάρα είναι άνθρωπος και σαν άνθρωπος δεν θα έπρεπε να καταλαβαίνει τα μαγισσίστικα κάτι που φαίνεται ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά δεν την πιάνει και το τσάι της λήθης που συνηθίζουν να προσφέρουν οι μάγισσες στους ανθρώπους. Η Κλάρα είναι πολύ χαρούμενη που επιτέλους μπόρεσε να ξεφύγει λίγο από το σπίτι της και η Ροζαλί είναι κατενθουσιασμένη για την καινούρια της φίλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι η Ροζαλί να τηρήσει τους κανόνες της μαγείας και όλα θα πάνε καλά. Πόσο δύσκολο να είναι;

Για άλλη μια φορά η Ουλρίκε Ράιλανς γράφει μια σούπερ διασκεδαστική ιστορία, πολύ καλογραμμένη και όμορφα στημένη. Οι διαφορές ανάμεσα στον κόσμο των ανθρώπων και των μαγισσών ευρηματικές και διασκεδαστικές, η πλοκή εξίσου αστεία και ανατρεπτική. Ξεκουρδιστήκαμε με την σκούπα της μάγισσας που αγχώθηκε μόλις ανακάλυψε την ύπαρξη της ηλεκτρικής σκούπας των ανθρώπων. Τα δυο κορίτσια, οι κεντρικές ηρωίδες, αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια και παρόλο που η συγγραφέας έχει δώσει μια υπερβολή στους χαρακτήρες είναι τόσο απολαυστικό και τόσο όμορφα στοιχειοθετημένο που δένει αρμονικά χωρίς να σου φαίνεται επιτηδευμένο.

Ένα όμορφο βιβλίο για τη φιλία που καταδιασκεδάσαμε διαβάζοντάς το και στενοχωρηθήκαμε όταν το τελειώσαμε! Αλλά είμαστε σίγουροι πως πρόκειται να ακολουθήσει και συνέχεια!!!

Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 8χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου