Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Το πιο καλό μου ματς! του Χάικο Βoλτς



 "Φτου ρε φίλε! Αυτή τη φορά είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα: Εμείς οι Αετοί πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε! Ο Τόρστεν, ο προπονητής μας, πιστεύει ότι η γούρικη μπάλα του θα μας φέρει τύχη.
ΕΓΩ, που είμαι ο καλύτερος παίκτης των Αετών,πρέπει να έχω τον νου μου στην μπάλα. Λογικό! Όμως τελικά φαίνεται ότι τη χάσαμε εντελώς την μπάλα, και γι αυτό δεν φταίω ΚΑΘΟΛΟΥ εγώ.
Σχεδόν καθόλου δηλαδή...
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Πρέπει να καταστρώσω ένα σχέδιο!"
(από το οπισθόφυλλο)





Στον τελευταίο αγώνα κέρδισε η ομάδα του Αντον και θεωρούν πως η μπάλα με την οποία έπαιξαν είναι γούρικη. Γι αυτό ακριβώς θέλουν να παίξουν και τον επόμενο πολύ κρίσιμο αγώνα με την ίδια μπάλα. Πρέπει λοιπόν να τη φυλάξουν και να την προσέξουν πολύ, ώστε να μην χαθεί. Ο Άντον που είναι και ο καλύτερος παίκτης, θα γίνει υπεύθυνος της μπάλας. Όταν όμως όλα πάνε ανάποδα και ο Άντον αντιλαμβάνεται πως τελικά η μπάλα χάθηκε θα πρέπει να επιστραρτεύσει όλη του τη δημιουργικότητα και ευφύα του για να μπορέσει να σώσει την κατάσταση. Ο Άντον αποδεικνύεται πολύ εργατικός και μεθοδικός και παρόλο που δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή του τελικά φαίνεται πόσο υπεύθυνος είναι με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση.


Εντελώς ξεχωριστό στήσιμο κειμένου σε αυτό το βιβλίο. Μοιάζει με ημερολόγιο που κρατάει ο Αντον, εχει κανονικά τις γραμμές του τετραδίου, το κείμενο είναι σκόρπια γραμμένο, αλλά με ξεκάθαρη σειρά, και περιέχει πολλά σκίτσα σε όλες τις σελίδες. Σκίτσα άλλoτε επεξηγηματικά, άλλoτε πάλι απλά αναπαραστούν σκηνές από την ιστορία, αλλά πάντα με πολλύ δόση χιούμορ! 
Ένα βιβλίο ιδανικό για παιδιά από 7χρ καθώς δεν "μπουκώνει" τον μικρό αναγνώστη με πυκνό κείμενο, αφήνει το μάτι χαλαρό, και έχει μια ανάλαφρη διάθεση. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται ένα παιδί που τώρα ξεκινάει να διαβάζει μόνο του. Ακόμα και αν το παιδάκι σας είναι μεγαλύτερο, αλλά δεν διαβάζει μόνο του, μην το θεωρήσετε βιβλίο για πιο μικρά παιδία. Προσωπικά θα το έδινα και σε 9χρονα που δεν θέλουν να διαβάζουν μεγάλα κείμενα ή που τώρα ξεκινούν να διαβάζουν μόνα τους. Νομίζω μάλιστα πως είναι ιδανικό για αυτή την κατηγορία καθώς με το έξυπνο χιούμορ, και την ενδιαφέρουσα ιστορία κρατάει το ενδιαφέρον και δεν κουράζει.
Ιδιαίτερα θα αρέσει στα παιδιά που αγαπάνε το ποδόσφαιρο, μια και έχει πολλές επεξηγήσεις και όρους σχετικές με το άθλημα!
Λατρέψαμε το γεγονός πως μέσα στην ομάδα υπάρχει και κορίτσι. Ένα μόνο βέβαια, αλλά είναι ωραίο να βλέπεις να μην τηρούνται τα στερεότυπα!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο!

Σας φιλώ γλυκά!

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου