Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Μην περάσεις τη γραμμή! των Isabel Minho Martins και Bernado P. Carvalho

 



Ο φρουρός είναι απόλυτος! Δεν θα περάσει κανείς στην επόμενη σελίδα! Ο στρατηγός έχει δώσει ξεκάθαρες οδηγίες και ο φρουρός είναι αποφασισμένος να τις εκτελέσει πάση θυσία. Τι γίνεται όμως όταν η μπάλα των παιδιών πέσει στην διπλανή σελίδα; Και τι θα γίνει όταν ο στρατηγός έρθει και δει οτι οι εντολές του τελικά δεν ακολουθήθηκαν;



 

Ο φρουρός της  ιστορίας λοιπόν παρόλο που θέλει να είναι πιστός στις εντολές που έχει, δεν μπορεί να αντισταθεί στα μικρά παιδιά και σύντομα ο ενθουσιασμός τους και η χαρά τους τον συνεπαίρνουν. Ετσι,  λαμβάνει μια τολμηρή απόφαση και σύντομα γίνεται ο ήρωας όλων. Κι όταν ο στρατηγός αντιληφθεί πως οι εντολές του παρακούστηκαν θα θυμώσει και θα απειλήσει. Βλέπετε, σχεδόν καμία θαρραλλέα απόφαση δεν είναι εύκολη και χωρίς συνέπειες. Όμως όταν υπάρχει αγάπη και καλοσύνη  τότε δεν είσαι μόνος.

Μια πρωτότυπη ιστορία από την  Isabel Minhos Martins και τον εικονογράφο Bernado P. Carvalho, που θα σας κάνει να γελάσετε πολύ. Οι  δύο δημιουργοί αφήνουν την δεξιά σελίδα κενή και χρησιμοποιούν σκίτσα που θυμίζουν παιδικές δημιουργίες, οι οποίες όμως είναι άρτια φτιαγμένες και δένουν τόσο όμορφα με την ιστορία, και μας προκαλούν να αμφισβητήσουμε τις γραμμές και τα όρια που μας δίνονται και να διαμορφώνουμε την δική μας άποψη και γνώμη. 
Λατρέψαμε τις λεπτομέρειες, να κοιτάμε μεσα στο πλήθος και να αναγνωρίζουμε τόσους πολλούς χαρακτήρες και τον τρόπο που αντιδρά ο καθένας.


 

Πόσο αγαπώ τις ιστορίες που είναι ξεχωριστές. Αυτές τις οποίες με το που ανοίγεις τις πρώτες σελίδες, αντιλαμβάνεσαι πως εδώ δεν κρατάς ένα βιβλίο όπως όλα τα άλλα. Που σε οδηγούν σε άλλους κόσμους, που σε κάνουν να βλέπεις αλλιώς, που σου δείχνουν περίτρανα πώς η δημιουργικότητα και η φαντασία δεν έχει όρια!
Θα μου πείτε πως θα έπρεπε να το φανταστώ εφόσον κρατάω στα χέρια μου άλλο ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη. Είναι πλέον στάνταρ ότι η κάθε ιστορία που επιλέγουν να εκδώσουν θα είναι άλλο ένα διαμαντάκι!

Και αυτό το διαμαντάκι, είναι ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν τα παιδιά αλλά και εσείς. Απευθύνεται σε παραμυθοφάγους από 3χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτό αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μικρή Σελήνη!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου