Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Διαβάσαμε την 30η περιπέτεια του Ντετέκτιβ Κλουζ!




Νομίζω ότι τα περισσότερα παιδιά αγαπάνε τον ντετέκτιβ Κλουζ! Και όλα ανυπομονούν για μια ακόμα περιπέτεια! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πλέον κρατάμε στα χέρια μας το 30ο του βιβλίο! Είναι αλήθεια ότι καθυστερήσαμε να σας το παρουσιάσουμε αλλά δεν θα μπορούσαμε με τίποτα να μην αναφερθούμε σε αυτό!!!




Άλλο ένα μυστήριο, άλλος ένα γρίφος που πρέπει να λύσει ο πανέξυπνος ντετέκριβ και αυτή τη φορά είναι μπλεγμένη η αγαπημένη του φίλη η Μαρί. Φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να αποκτήσουν το φάρμακο που έφτιαξε η Μαρί, που κάνει θαύματα στις φαλάκρες, δηλαδή κάνει τα μαλλιά να ξαναφυτρώσουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το ζήτησαν απλά και ευγενικά, παρά την παρακολούθησαν και για μερικά λεπτά την απήγαγαν, δίνοντάς τις τελεσίγραφο. "Φέρε μας το φάρμακο αύριο τα μεσάνυχτα στη γέφυρα". Ο Κλουζ θα αναλάβει δράση και θα προσπαθήσει να βοηθήσει την φίλη του. Όταν όλα φαίνονται πως δεν πάνε καλά και ο φόβος αρχίζει να τον κυριεύει θα θυμηθεί τον βασικό κανόνα των ντετέκτιβ :

"Ένας καλός ντετέκτιβ πρέπει να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τους ανθρώπους που κυνηγάει"




Ο Γίργκεν Μπανσέρους ξέρει να γράφει παιδικά βιβλία και μας το έχει αποδείξει όχι μόνο μέσα από αυτή τη σειρά, αλλά και από άλλα βιβλία που έχουμε διαβάσει κατά καιρούς. H πλοκή είναι ενδιαφέρουσα, χτίζεται όσο προχωράει η ιστορία, ιδιαίτερα έξυπνο σενάριο, συναρπαστικές ανατροπές και το τέλος πάντα σε ανταμείβει. Να προσθέσουμε σε αυτά το εύστοχο χιούμορ, λεπτομέρειες που μιλούν ηλικιακά στα παιδιά, και ένα κείμενο που είναι γραμμένο στα μέτρα τους χωρίς να κουράζει τα  8χρονα βιβλιοσκουληκάκια μας, και έχετε τη μαγική συνταγή του ιδανικού βιβλίου που βοηθάει τα παιδιά να αγαπήσουν την ανάγνωση!

Αν είσαστε λάτρης του Κλουζ τρέξτε να δείτε και αυτή την ιστορία! Συναρπαστική όπως πάντα (ίσως και καλύτερη)!
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου