Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο ... To ποτάμι, του Τομ Πέρσιβαλ!

 


📖Ένα βιβλίο που θέλεις να το ανοίξεις ξανά και ξανά απλά και μόνο να θαυμάσεις τις φανταστικές εικόνες.
Ρεαλιστικά τοπία και λεπτομέρειες, μαγικές ζωγραφιές μέσα από τις οποίες ο Τομ Πέρσιβαλ μας μιλάει για τα συναισθήματα με μοναδικό τρόπο.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ένα αγόρι που λατρεύει να βρίσκεται κοντά στο ποτάμι. Και όπως τα νερά που άλλες φορές κυλούν ήρεμα, άλλες ζωηρά και χαρούμενα, άλλες με ορμή και θυμό, άλλες παγώνουν από συναίσθημα, έτσι και το μικρό αγόρι βιώνει καθημερινά εναλλαγές στη διάθεσή του, εξαιτίας των ερεθισμάτων που δέχεται. Με έμφαση ειδικά στην απώλεια, παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν γενική βάση για τις αλλαγές στη διάθεσή μας.
Όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με διαφορετικό τρόπο.
🏞🐿Μπορεί να είναι αφορμή να μιλήσουμε για το οικοσύστημα των ποταμιών, να βρούμε ποια ζώα 🐍🦆 και ποια φυτά συναντάμε εκεί.🌾

Να δούμε τη διαδρομή των ποταμιών, πώς γεννιόνται πού καταλήγουν
Να μιλήσουμε για τα ποτάμια της Ελλάδας, ή για αυτά που υπάρχουν στην περιοχή μας.
Να πάμε μια εκδρομή σε ένα από αυτά να ανακαλύψουμε όλους τους θησαυρούς που κρύβονται γύρω του, να τσαλαβουτήσουμε τα πόδια μας στα παγωμένα νερά.
Και φυσικά να μιλήσουμε για τα συναισθήματα για το πώς βιώνεται το πένθος, να κoιτάξουμε στις σελίδες του βιβλίου και να μιλήσουμε για το τι έδωσε δύναμη στον μικρό ήρωα και τι του έδωσε ελπίδα.
Ένα βιβλίο γεμάτο μηνύματα και θετική ματιά που σίγουρα θα αγαπήσετε!!🤩
Για παιδιά από 5χρ
Ευχαριστώ το αγαπημένο Δεντρόσπιτο που για άλλη μια φορά με άφησε να σκαρφαλώσω στα ράφια του! Σας φιλώ γλυκά!🥰

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου