Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β; της Ελένης Ανδρεάδη!


"... το Β δεν αρέσει καθόλου στην αδερφή μου. "Δεν θα έπρεπε να υπάρχει", λέει καθώς φτιάχνει ένα σπιτάκι για πουλιά στον κήπο. Θέλει να βοηθήσουμε τα ζώα, γιατί χάνεται η άγρια φύση και δεν έχουν πού αλλού να πάνε. "Δεν υπάρχει άλλη, δεύτερη Γη" μουρμουρίζει. ....
Κι εγώ μένω να κοιτώ το κενό στη θέση του Β στον πίνακα.
Μα γιατί το έσβησε;"

 



Ένα μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση του Β από την Αλφαβήτα που έχει σημειώσει η αδερφή του μικρού αγοριού στον πίνακα στο δωμάτιό της. Αποφασισμένος να ανακαλύψει τι συμβαίνει, θα ταξιδέψει με μπαλόνια ψηλά στους αιθέρες, θα καταβυθιστεί με ένα υποβρύχιο βαθιά στις θάλασσες, και με ένα πύραυλο θα φύγει εκτός του πλανήτη μας, όπου από εκεί πλέον, έχοντας όλη την εικόνα μπροστά του θα ανακαλύψει το μυστικό. Ένα μυστικό τόσο ζωτικής σημασίας που ο ήρωας θα φορέσει την κάπα του και θα είναι έτοιμος να αναλάβει δράση!

Μια τρυφερή οικολογική ιστορία από τη γνωστή περιβαλλοντολόγο και βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο συγγραφέα Ελένη Ανδρεάδη, η οποία μας έχει συνηθίσει στις ξεχωριστές και ιδιαίτερα δημιουργικές και διασκεδαστικές ιστορίες. Ιδιαίτερα ευαίσθητη στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, η συγγραφέας
κάνει τη γνώση παιχνίδι αλλά και βίωμα!  Πάντα εύστοχες οι ιστορίες της, πάντα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Η οικολογία γίνεται προσιτή και καθόλου βαρετή βοηθώντας τους μικρούς βιβλιοφάγους να μάθουν όλο και περισσότερα για αυτό το τόσο σημαντικό, για τον πλανήτη μας αλλά και εμάς, θέμα!

===========================================================
  Ιδέα: Αφιερώστε λίγο χρόνο στις εικόνες και
αναζητήστε
το Β. Είναι κρυμμένο και έχει πάρει διάφορες μορφές!
===========================================================
 
Η χαρούμενη εικονογράφηση από την Σάντρα Ελευθερίου δίνει στο κείμενο μια έξτρα φρεσκάδα. Με έντονα χρώματα και αρκετές λεπτομέρειες, οι εικόνες παίζουν με το γράμμα Β. Πότε γίνεται μπαλόνι, πότε φτερά πεταλούδας, όλο κάπου εκεί τριγυρίζει καθώς ο μικρός ήρωες ήρωας ψάχνει να το βρει.





=====ΙΔΕΑ 💥=====
  Παίζουμε με τα γράμματα της Άλφαβήτας.
1) Γράφουμε σε λίστες κάτω από το κάθε γράμμα το όνομα των ζώων που αρχίζουν από αυτό.
2) Στην ιστορία μας το Β πότε γίνεται γυαλιά και πότε φτερά πεταλούδας. Κάνουμε το ίδιο για τα υπόλοιπα γράμματα.

=================

Χωρίς Α, δεν υπάρχει Β και αυτή η ιστορία μας το εξηγεί με τον πιο όμορφο και τρυφερό τρόπο ώστε να το αντιληφθούμε όλοι μας!
Αν θέλετε να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αλλά να δείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το φανταστικό βιβλίο, επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου