Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η νεράιδα Σερπαντίνα, της Ελένης Μπετεινάκη!

 


Μια φορά και ένα καιρό, σε ένα παράξενο δάσος, γεννήθηκε ένα κοριτσάκι με κατακόκκινα μαλλιά σαν το χρώμα της δυνατής φωτιάς, μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια στο χρώμα της θάλασσας και μάγουλα πιο κόκκινα από τα τις φράουλες της άνοιξης. Νεράιδα Σερπαντίνα το όνομά του. Τρεις μέρες μετά τη γέννησή του ήρθαν ο Μοίρες να του μοιράσουν τα δώρα τους. Έτσι γινόταν σαν γεννιόταν μια μικρή νεράιδα...


Την ίδια μέρα στο παλάτι του βασιλιά Γελαστού γεννήθηκε ένα αγόρι με ολοστρόγγυλο πρόσωπο, δέρμα και μαλλιά κατάλευκα, ο πρίγκιπας Χαρτοπόλεμος. 
Τα δύο παιδιά θα συναντηθούν και η μουσική θα ενώσει τις καρδιές τους. Η μάγισσα Χαλάστρα όμως δεν έχει σκοπό να αφήσει τον πρίγκιπα να ερωτευτεί μια νεράιδα και έτσι βάζει εμπόδια. Παρόλα αυτά, η αγάπη θα φωτίσει τους ήρωες και θα τους δώσει δύναμη να αντέξουν μέχρι να ξαναβρεθούν και τότε τίποτα πια δεν θα μπορεί να μπει ανάμεσά τους.



Ένα παραμύθι από την αγαπημένη Ελένη Μπετεινάκη, το οποίο "μυρίζει" όπως τα παλιά παραμύθια. Από αυτά που πλέον δεν γράφονται, και μας θυμίζει άλλες εποχές, τότε που οι ιστορίες ήταν πιο μαγικές και πιο ... παραμυθένιες. Με πρίγκιπες και νεράιδες, μάγισσες και βασιλιάδες, με το κακό να πολεμάει το καλό. Πάντα η αγαπημένη Ελένη Μπετεινάκη ξέρει να μας διηγείται τέτοιες ιστορίες και πρέπει να σας πω πως τούτη εδώ έγινε από τις πιο αγαπημένες μου. Λάτρεψα τον παραλληλισμο του πώς η αγάπη σε ξεσηκώνει και σε κάνει να "χορεύεις" στο ρυθμό της. Κάπως έτσι και η νεράιδα Σερπαντίνα, ενώ δεν γνωρίζει πώς να κινείται στο ρυθμό, μαγεμένη όπως είναι από τη μάγισσα Χαλάστρα, μόλις άκουσε τη μελωδία από τον πρίγκιπα Χαρτοπόλεμο, αμέσως η καρδιά της αναθάρρησε και τα πόδια της βρήκαν τα βήματα. Αφέθηκε στη μουσική, στις νότες της αγάπης να την ξεσηκώσουν και αμέσως έλαμψε από την ομορφιά και τη χάρη που δίνει το νέο σκίρτημα. Ο δρόμος της αγάπης όμως δεν είναι πάντα εύκολος και στρωμένος με ροδοπέταλα. Θέλει πίστη, πείσμα και δυνατή θέληση, και τα δύο παιδιά της ιστορίας φαίνεται πως έχουν περίσσεια στην ψυχή τους.




Σε όλο αυτό το παραμυθένιο παραμύθι που μας διηγείται η Ελένη Μπετεινάκη έρχεται να προσθέσει έπιπλέον μαγεία και η εικονογράφηση από την Αιμιλία Κονταίου. Χρώματα ζωηρά όπως αρμόζει στην ιστορία, εικόνες μεγάλες και τόσο μαγικές που με το που ανοίγεις το βιβλίο νιώθεις να λάμπει όλο το δωμάτιο.
Καταλαβαίνετε λοιπόν πως το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικό! 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στη σελίδα της Ελληνοεκδοτικής.

Σας φιλώ γλυκά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου