Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Σέρλοκ Χολμς, Ο μεγάλος ντετέκτιβ: Το μυστήριο του μαύρου αλόγου!


 
Ο Σέρλοκ Χολμς παίρνει ένα μυστηριώδες γράμμα, που τον κάνει να χάσει τον ύπνο του. Γιατί ο αποστεολέας είναι ο άσπονδος εχθρός, ο καθηγητής Μοριάρτι. Ο Μοριάρτι θέλει να εκδικηθεί τον ιδιοφυή ντετέκτιβ, και το σχέδιο που έχει καταστρώσει είναι τέλεο. Γιατί όμως έκλεψε το πανάκριβο άλογο ιπποδρομιών; Θα καταφέρουν ο Σέρλοκ Χολμς και ο δρ. Γουάτσον να εμποδίσουν το διαβολικό σχέδιο του καθηγητή;



Ο Σέρλοκ Χόλμς λαμβάνει ένα αινιγματικό γράμμα που τον κάνει να χάσει τον ύπνο του. Ο αγαπημένος του και πιστός φίλος δρ Γουάτσον για άλλη μια φορά θα είναι δίπλα του να τον βοηθήσει και να τον στηρίξει ώστε να λυθεί κι αυτό το μυστήριο που στόχο έχει τον ίδιο τον γνωστό ντετέκτιβ.

Οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς πάντα μας γοητεύουν και τις διαβάζουμε με το που πέσουν στα χέρια μας.
Και αυτή η σειρά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι καλογραμμένη και πολύ σωστά διασκευασμένη ώστε να μην χάνει την ομορφιά της, το μυστήριο, την αγωνία, αλλά να είναι και προσιτή και κατανοητή στις μικρές ηλικίες στις οποίες απευθύνεται. Η μετάφραση εξαιρετικά προσεγμένη χωρίς ασάφειες κάνοντας το κείμενο να ρέει αβίαστα. 

Ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, "πατέρας" του Χολμς, γεννήθηκε στοΕδιμβούργο το 1859. Δούλευε ως γιατρός σε εμπορικά καράβια και είχε ταξιδέψει σ' όλο τον κόσμο πριν καταπιαστεί με τις περιπέτειες του Χολμς και του Γουάτσον. Η αφήγηση είναι σε πρώτο πρόσωπο, με τη φωνή του Γουάτσον, και λέγεται πως ουσιαστικά ο Κόναν Ντόιλ φανταζόταν τον εαυτό του σε αυτό το ρόλο. Το εντυπωσιακό είναι ότι στα μυθιστορήματά του περιέγραψε διάφορες μεθόδους, που στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα των εγκλημάτων, όπως για παράδειγμα τον έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων. 
To 1902 ο βασιλιάς Edward VII τον έχρησε ιππότη για την προσφορά του στον πόλεμο στην Νότια Αφρική.  





Φανταστικό βιβλίο που σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Απευθύνεται σε παιδιά από 7χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου