Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Ησυχία, της Σελίν Κλερ!








 Από τα πιο όμορφα βιβλία είναι αυτό που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Απλό κείμενο με σπουδαίο μήνυμα. Διότι οι μεγαλύτερες αλήθειες δεν χρειάζονται πολλά λόγια.





Ο κ. Μαρτέν αγαπάει την ησυχία και δεν θέλει τιποτα να του τη χαλάει. Οι κόρνες, οι φωνές, και ο ήχος από την κίνηση του δρόμου σίγουρα δεν είναι μελωδία στα αφτιά μας και σπάνια μας αρέσει να τον ακούμε. Αλλά ο κ. Μαρτέν ενοχλείται ακόμα και με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών που παίζουν στη γειτονιά, ή από τη μελωδία μιας μουσικής που ακούγεται απ' έξω.  Πρέπει να βρει ένα τρόπο να μην ακούει τίποτα. Κάτι που να μπλοκάρει τον εξωτερικό θόρυβο. Επισκέπτεται λοιπόν το χρωματοποωλείο της γειτονιάς και εκεί μαθαίνει για ένα καταπληκτικό προϊόν που του υπόσχεται την απόλυτη απομόνωση. Μια φούσκα που θα περιβάλλει μόνο ότι εκείνος θεωρεί σημαντικό και απαραίτητο στη ζωή του, η οποία δεν θα σκάει με τίποτα και κανένας δεν θα μπορεί να την παραβιάσει. Α, ο κος Μαρτέν είναι πολύ χαρούμενος που επιτέλους βρίσκει την ησυχία του. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει πως αυτή η αίσθηση της γαλήνης και της ανακούφισης δεν είναι αυτό που πραγματικά ήθελε...




Ένα καταπληκτικό βιβλίο, μια ιστορία που μας μιλάει για τον μικρόκοσμο που ζει ο καθένας και τη σημασία του να βγαίνουμε λίγο από αυτόν και να γινόμαστε μέρος του αληθινού κόσμου. Για την αλληλεγγύη που ξυπνάει μέσα μας και εξαιτίας της κάνουμε μικρές κινήσεις που όμως μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή των άλλων. Και είναι πραγματικά σημαντικό να φροντίζουμε για τον εαυτό μας και την ηρεμία μας, για την ψυχική μας υγεία, να γινόμαστε κάποιες στιγμές ένας Μαρτέν και να απολαμβάνουμε τη στιγμή μας, όμως ποιο το νήμα τότε να μαζεύουμε θετική ενέργεια μέσα μας αν δεν μπορούμε να τη μεταφέρουμε αλλού, να τη διοχετεύσουμε προς άλλο σημείο έξω απο εμάς. Είμαστε συγκινονούντα δοχεία, επηρεάζουμε 
και έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Και αυτή η επηρροή αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή κάποιου ανθρώπου.   


Υπέροχη και η εικονογράφηση, άλλοτε πλούσια γεμάτη λεπτομέρειες και άλλοτε απλή για να εστιάσουμε σε συγκεριμένα σημεία, με έντονα χρώματα και αστείες γραμμές!
Πόσο αγαπώ τα παιδικά βιβλία που μπορούν μέσα από λίγες γραμμές να πουν τόσο μεγάλες αλήθειες. Για αυτό αγάπησα και τούτο εδώ. Αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη μας γιατί είναι διαμαντάκι!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site της Μικρής Σελήνης.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου