Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η υπόσχεση του Νυχτεράργυρου, της Αναλίς Έιβερι!

 




Όταν η Πέισλι ανακαλύπτει πως υπάρχει προφητεία ότι θα πεθάνει σύντομα, ξεκινάει έναν αγώνα με το χρόνο για να προστατέψει τον αδερφό της και το μικρό σκοτεινό του μυστικό,  αλλά και να βρει τη χαμένη μητέρα της που όλοι τη θεωρούν νεκρή.

Μια πανάρχαια δύναμη ελλοχεύει στους υπονόμους του Λονδίνου, και υπάρχει εντεινόμενη ανησυχία πως ο αποκαλούμενος κομήτης που πλησιάζει δεν είναι παρά ο Μαλγκόλ - ο Μεγάλος Δράκος απο την προφητεία των Δρακοσυνοδών, ο οποίος θα καταστρέψει τον κόσμο. 
Επιστήμη και πανάρχαιοι μύθοι έρχονται σε σύγκρουση και η Πέισλι θα πρέπει να εμπιστευθεί νέους φίλους για να καταφέρει να ξεγελάσει το πεπρωμένο της και να σώσει τον κόσμο. 

Ένα συναρπαστικό βιβλίο, σε ένα δυστοπικό μέρος, όπου οι άνθρωποι μελετούν τα άστρα και μπορούν επακριβώς να μάθουν το μέλλον τους. Λίγοι είναι εκείνοι που δεν θέλουν να μάθουν το πεπρωμένο τους, σε μια προσπάθεια να ζήσουν τη ζωή τους 
στο έπακρο απελευθερωμένοι από το μοιραίο. Όλα λοιπόν θα αλλάξουν για την Πέισλι όταν μαθαίνει ότι πριν να ολοκληρωθεί ο 14ος κύκλος της, η πορεία της θα σταματήσει. Έχει λίγο χρόνο μπροστά της να μάθει τι συμβαίνει στη μητέρα της και να φροντίσει το μικρό της αδερφό να μείνει ασφαλής, ώστε να καταφέρει να εμποδίσει μια μεγάλη καταστροφή. Η Πέισλι είναι μια θαραλλέα 13χρονη, δυνατή, που δεν φοβάται να παίρνει πρωτοβουλίες, μεγαλωμένη σε ένα περιβάλλον με δυνατές αρχές, που δεν θα διστάσει να πάει κόντρα στα αστέρια για να σώσει αυτούς που αγαπά!

Η γραφή της Αναλίς Έιβερι είναι συναρπαστική. Η περιγραφή του κόσμου μέσα στον οποίο διαδραματίζεται η ιστορία, είναι πλούσια και λεπτομερής χωρίς περιττά σημεία, και η οποία τον ζωντανεύει μοναδικά και σε βάζει μέσα σε αυτόν. Οι αναφορές για τον τρόπο που ζουν οι δράκοι αλλά και οι άνθρωποι σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον δεν σου αφήνει κανένα κενό με αποτέλεσμα αυτο το βιβλιοταξίδι να γίνεται εντυπωσιακά έντονο και σε ενσωματώνει χωρίς να το καταλάβεις. Γρήγορη πλοκή, δράση και ανατροπές συνθέτουν ένα φανταστικό βιβλίο για αναγνώστες από 10χρ. Οι φαν του Χάρι Πότερ θα το λατρέψουν.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου