Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Μια κόκκινη μύτη, ένα βιολί κι ένα όνειρο! της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου



Ένα υπέροχο και τρυφερό παραμύθι, διαφορετικό από όσα έχετε διαβάσει μέχρι τώρα...

"Ένα αγόρι ονειρεύεται ένα βιολί και μια κόκκινη μύτη. Το γέλιο είναι η δύναμή του στο λευκό κάστρο. Το δοξάρι διώχνει τα Μαύρα Βέλη και πλημμυρίζει το κάστρο με χρώματα.

Το αγόρι μεγαλώνει. Κάθε μέρα, μετά τη βάρδια στο νοσοκομείο παίρνει το βιολί, φοράει την κόκκινη μύτη και αναζητά τα χαμόγελα των παιδιών. Μαζί ταξιδεύουν στα παραμύθια. Γελούν, τραγουδούν, ονειρεύονται..." (από το οπισθόφυλλο)

 


 Ξεχωριστή ιστορία από την αγαπημένη Γιώτα Αλεξάνδρου που μας συγκίνησε πολύ. Το μικρό αγόρι μοιράζεται μαζί μας το όνειρό του. Θέλει να φοράει την κόκκινη μύτη και να παίζει μουσική με το βιολί του με σκοπό να δώσει χαρά και γέλιο στα παιδιά που βρίσκονται στο άσπρο κάστρο και να πολεμήσει με το δοξάρι του τα Μαύρα Βέλη που τα βλάπτουν. Το άσπρο κάστρο δεν είναι άλλο από το νοσοκομείο και τα παιδιά που βρίσκονται εκεί είναι οι πολεμιστές, μικροί, στα χρόνια αλλά μεγάλοι σε δύναμη, ήρωες της ζωής. Το αγόρι είναι ένα από αυτά, αλλά δεν θέλει να κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Το όνειρό του είναι να κάνει πιο όμορφες τις μέρες των φίλων του, να τους δίνει γέλιο και χρώμα!  Με την κόκκινη μύτη του λοιπόν και τη μουσική που τόσο αγαπάει, πολεμάει τη θλίψη και την κατήφεια και ζωγραφίζει χαμόγελα στα μικρά προσωπάκια μοιράζοντας νότες αισιοδοξίας.



Υπέροχα λυρικό, μοναδικό θέμα που παρουσιάζεται με τόσο διακριτικό και ευφάνταστο τρόπο όπως μόνο η Γιώτα Αλεξάνδρου μπορεί να κάνει! Με τη βοήθεια της Francesca Cosanti, με την πολύχρωμη και χαρούμενη εικονογράφηση, η ιστορία αποκτάει μια ακόμα πιο ελαφριά και αισιόδοξη αίσθηση.

Προτείνεται για παιδιά από 5χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφθείτε το site της Ελληνοεκδοτικής.

Σας φιλώ γλυκά!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου