Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ο γορίλας του δολοφόνου, του Γιάκομπ Βεγκέλιους!



Η Σάλυ Τζόουνς είναι ένας θηλυκός γορίλας διαφορετικός από τους άλλους. Δεξί χέρι του καπετάνιου Κόσκετα, και Α’ μηχανικός του πλοίου, έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη πάνω στο
Hudson Queen.
Η αποστολή που θα τους ανατεθεί όμως θα αποβεί μοιραία. Ο Μόρρο, τους ζητά να μεταφέρουν κούτες με πλακάκια μέσα από ένα ποτάμι. Μια δύσκολη αποστολή κατά τη διάρκεια της οποίας δυστυχώς το πλοίο βυθίζεται! Ο Μόρρο που τους ανέθεσε τη δουλειά απειλεί να σκοτώσει τον Κόσκετα. Μια λάθος κίνηση, ένα μπέρδεμα και ο Κόσκετα κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον Μόρρο.
O
μόνος που γνωρίζει την αλήθεια είναι η Σάλυ Τζόουνς, αλλά ποιος θα πιστέψει ένα γορίλα ο οποίος μάλιστα δεν μιλάει;

Για τη Σάλυ Τζόουνς θα ξεκινήσει μια δύσκολη περιπέτεια επιβίωσης χωρίς να βγάζει από το μυαλό της το φίλο της και καπετάνιο που κατηγορείται άδικα. Θα χρειαστεί να ταξιδέψει υπερατλαντικά για να καταφέρει να βρει την άκρη και να ανακαλύψει τι πραγματικά έχει συμβεί αλλά και για να βρει τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονται για την αθώωση του αγαπημένου της φίλου. Δεν θα χάσει την ελπίδα της και η έμφυτη αισιοδοξία που έχει θα είναι τα όπλα με τα οποία θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και που θα την στηρίξουν μέχρι το τέλος.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα και παρόλο που είναι μεγάλο, οι 592 σελίδες γυρνούν χωρίς να το καταλάβετε! Τα μικρής έκτασης κεφάλαια νομίζω ότι βοηθούν τους αναγνώστες να μην κουράζονται και δίνουν την αίσθηση της ικανοποίησης ότι ολοκληρώνεις κάτι γρήγορα το οποίο αντισταθμίζει το μέγεθος του βιβλίου. Υπήρχαν κάποια κομμάτια της ιστορίας που τα βρήκα περιττά και που δεν προσέδιδαν πολλά στην πλοκή, παρόλα αυτά είναι τόσο καλογραμμένο και ο περιγραφικός λόγος τόσο ζωντανός,  που το απολαμβάνεις και δεν κάνουν «κοιλιά».

Θα πρέπει εδώ΄να αναφέρουμε την φανταστική πουαντιγιστική εικονογράφηση, την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος ο Γιάκομπ Βεγκέλιους και στην οποία προετοιμαστείτε να αφιερώσετε χρόνο. Θα σας μαγέψει!

Είναι ένα φανταστικό βιβλίο  για τα εφηβάκια μας και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε ένα απόσπασμα αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Πατάκη!

Σας φιλώ γλυκά!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου