Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Ο αναπληρωματικός Άγιος Βασίλης, του Πολυχρόνη Κουτσάκη!


Όλα κυλούν όμορφα και ήσυχα για τον Μπάμπη στη φάρμα του. Οι κοτούλες κακαρίζουν ανέμελες, οι αγελάδες μουγκανίζουν τεμπέλικα, τα πουλάκια κελαηδούν χαρούμενα! Αυτό που λίγο χαλάει τη διάθεση του Μπάμπη είναι η μέσα στην τρελή χαρά διάθεση της γειτόνισσά του της Βαρβάρας που όλο κέφι και φωνές του ανακοινώνει ότι στο τηλέφωνο τον ζητάει η ξαδέρφη του η Μάρθα. Έτσι ο Μπάμπης μαθαίνει τα άσχημα νέα. Είναι άρρωστος ο Άι Βασίλης φέτος και δεν θα μπορέσει να μοιράσει τα δώρα!



Η Μάρθα που λέτε είναι η αγαπημένη ξαδέρφη του Μπάμπη από τα παιδικά του χρόνια η οποία μένει στον Βόρειο Πόλο και έχει γίνει γραμματέας του Άι Βασίλη. Δυστυχώς όμως ο Άγιος είναι βαριά άρρωστος και πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί αντικαταστάτης για να μοιραστούν τα δώρα και να μην απογοητευτούν τα παιδιά. Και μάλιστα δεν μπορεί να είναι όποιος κι όποιος. Πρέπει να είναι κάποιος στον οποίο έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη μια και πρόκειται να μάθει όλες τις πληροφορίες αλλά και όλα τα μυστικά για αυτή τη μαγική βραδιά που μοιράζονται τα δώρα. Έτσι η Μάρθα σκέφτηκε να απευθυνθεί τον Μπάμπη και να του ζητήσει να αναλάβει εκείνος τη σημαντική αυτή αποστολή. Ο Μπάμπης εκτός του ότι φοβάται τις πτήσεις είναι και σκουρόχρωμος μια και ο μπαμπά του ήταν από την Αφρική, οπότε αρνείται πεισματικά.  Τελικά ποιος θα αντικαταστήσει τον Αι Βασίλη και ποιος θα σώσει τα φετινά Χριστούγεννα;



Ο συγγραφέας Πολυχρόνης Κουτσάκης με την περίτεχνη γραφή του και με τη βοήθεια της πανέμορφης εικονογράφησης από την Δέσποινα Γιαννακάκη, μας αφηγείται μια ιστορία διασκεδαστική και περιπετειώδης για τη φιλία, τις αδυναμίες και τα προσωπικά κολλήματα που πρέπει όλοι να ξεπεράσουμε για να προοδεύσουμε, την αιώνια μάχη του καλό και του κακού. Πάνω από όλα μας μιλάει για τη δύναμη της θέλησης και την ανάγκη μα και τη σημασία της κοινωνικής  προσφοράς και με όχημα την ιστορία του Μπάμπη μας οδηγεί από το εγώ στο εμείς!

Ένα εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο βιβλίο για παιδιά από 8χρ, για το οποίο μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site των εκδόσεων Καστανιώτη!

Σας φιλώ γλυκά!

XoXoXo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου