Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ο Άι Βασίλης απεργεί, της Μαρίας Αρ. Καραγιάννη!

 


Ο Άι Βασίλης φέτος φαίνεται ότι κουράστηκε. Δεν αντέχει άλλο τα μακρινά ταξίδια και θέλει επιτέλους τις γιορτινές ημέρες να τις περάσει στο σπίτι του ξαπλωμένος στο τζάκι. Όχι πάνω σε ένα έλκηθρο να τρέχει από τη μία άκρη της Γης στην άλλη. Έτσι βγάζει τα ρούχα του, φοράει τις πιτζάμες του και κάθεται στην αγαπημένη του πολυθρόνα με το βιβλίο στο χέρι! To πήρε απόφαση! Φέτος ... θα απεργήσει!!!



Τόσα χρόνια δουλεύει ασταμάτητα! Φέτος θα ξεκουραστεί. Και τα παιδιά; Τι θα γίνει με τα παιδιά που περιμένουν με αγωνία όλο το χρόνιο αυτό το δώρο των Χριστουγέννων από τον Άι Βασίλη; Τα ξωτικά, πιστοί και εργατικοί φίλοι του, αντιλαμβάνονται ότι ο Άι Βασίλης έχει μέρες να φανεί! Μαθαίνουν ότι για φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και ότι τα Χριστούγεννα και η μαγεία τους κοντεύουν να "τιναχτούν" στον αέρα. Δεν μπορούν να αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Έτσι αναλαμβάνουν δράση! Σύμμαχοί τους τα παιδιά όλου του κόσμου! Η ιδέα τους είναι τρυφερή και γλυκιά, αλλά θα είναι αρκετή για να ευαισθητοποιήσει τον Άι Βασίλη ώστε να επιστρέψει εγκαίρως; Θα σωθούν τα φετινά Χριστούγεννα;


Μια ιστορία διασκεδαστική από τη Μαρία Αρ. Καραγιάννη, χριστουγεννιάτικη και γιορτινή, γεμάτη αγωνία και δράση και με φανταστική εικονογράφηση από τον Γιώργο Σγουρό. Πώς θα ήταν αλήθεια τα Χριστούγεννα χωρίς τον Άι Βασίλη που όλοι περιμένουν; Η συγγραφέας μας προβληματίζει για το πόσο δύσκολη είναι η δουλειά κάποιων ειδικά τις μέρες αυτές που είναι γιορτινές, αλλά και πόσο σημαντικό είναι στη ζωή μας η προσφορά, η αναγνώριση και η εκτίμηση.

 

===============⭐⭐⭐===============

Ιδέες για συζήτηση🎄


- Τι θα έκαναν τα μικρά μας βιβλιοσκουληκάκια στην περίπτωση που μάθαιναν πως ο Άι Βασίλης απεργεί;🎅
- Έχετε σκεφτεί ποια άλλα επαγγέλματα δεν σταματούν την λειτουργία τους ακόμα και τις γιορτινές μέρες; Θα εκπλαγείτε και εσείς και τα παιδιά σας αν κάτσετε και τα απαριθμήσετε!


===============⭐⭐⭐===============


Ένα ακόμα όμορφο παραμύθι για τα Χριστούγεννα, για παιδιά από 5χρ για το οποίο μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροροφρίες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Καστανιώτη!

Σας φιλώ γλυκά!

Xo Xo Xo




2 σχόλια:

  1. Και εμείς διαβάζουμε αυτό τον καιρό βιβλία και μας έχουν βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βιβλία πάντα βοηθούν!!! Ειδικά τα χριστουγεννιάτικα ειναι τα αγαπημένα μας!! Διαβάζουμε κάθε μέρα και από ένα!!! :)
      Καλές γιορτές Νατάσσα μου!!!

      Διαγραφή